Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skyttekungen valde Anundsjö

/
  • Tobias Stenberg, pålitlig målskytt i Kramfors, nobbade Frånö och valde i stället Anundsjö i division 2.

Frånö hade hoppats kunna knyta till sig Tobias Stenberg från Kramfors, men skyttekungen nobbade klubben och väljer Anundsjö i stället.
– Jag vill kunna komma tillbaka efter min operation och då känns Anundsjö som en bra klubb för mig.

Annons

För fem veckor sedan opererade han den vänstra menisken i knäet och nu siktar han på att hitta tillbaka i speldugligt skick igen.

– Det viktigaste är att bygga upp den fysiska statusen, det kan jag göra i Anundsjö som har en duktig fystränare. Dessutom har jag saknat en duktig tränare ett tag nu och genom Robert Bergström, som tränar min nya klubb, får jag fina möjligheter till att träna under en bra sådan.

Den här säsongen har Tobias spelat sparsamt eftersom han studerat i Helsingborg.

– Kramfors flög hem mig fem gånger, det är allt.

Tidigare har 22-åringen tränat med Högaborg i Skåne.

– Under senare tid har jag bott i Kramfors och pendlat till Örnsköldsvik där jag gör min praktik. Nu letar jag en lägenhet där och hoppas givetvis att Anundsjö kan hjälpa mig.

Direkt efter serien gästade han division 2-klubben i Bredbyn för provträning och Tobias har tränat två pass där under den här veckan.

– Det kändes bra, nu hoppas jag att knäet håller även i fortsättningen.

Frånö har diskuterat en eventuell övergång med Stenberg sedan oktober månad, men målkungen från Kramfors gav ett negativt besked under torsdagskvällen.

– Han meddelade oss att han väljer Anundsjö i stället. Vi har inga "hard feelings" mot honom, jag kan förstå att han vill spela i division 2 i stället för i "trean". Min filosofi är att alla spelare som har möjlighet ska spela så högt upp som möjligt, säger Jan Nordqvist, tränare i Frånö.

Som i alla fall har gjort klart med ännu en ny spelare, nämligen Älgarnas Prince Somah.

– Vi tänker använda honom som försvarare, i den rollen tror jag att Prince kan bli riktigt bra. Det är som jag ser det en intressant spelare.

Mera Frånö-nytt: mittfältarna Callin Marius, rumänen och moldaven Marcel Ciorta, två duktiga pjäser, är klara för kommande säsong.

– Det är vi glada över, men vi siktar på att knyta till oss ett par spelare till innan vi är nöjda, deklarerar Nordqvist.

Mer läsning

Annons