Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sköna Modo-poäng - Peter Högardh avgjorde i förlängningen

MALMÖ. Modos skyttekung Peter Högardh höll fansen på halster länge men när han väl slog till var det i grevens tid.
Med en sekund kvar av förlängningen stötte Högardh in 3–2-segermålet – hans 19:e för säsongen.

Annons

Jag blev hakad när skulle skjuta därför fick jag stöta in pucken. Tror att pucken studsade mot deras målvakt och sedan på mig och in i mål, sa Högardh.
Domaren Lars-Johan Ryhed ville försäkra sig att målet var regelrätt och tog videon till hjälp. Men han behövde inte titta länge innan han godkände målet.
Tur och otur jämnade ut sig. Jag hade ju ett friläge i andra perioden när jag träffade stolpen, sa Högardh.
Att Modos seger var förtjänt är odiskutabelt. I de två första perioderna var laget klart mycket bättre än Malmö, som ändå höll jämna steg målmässigt. Det berodde till stor del på ett mycket bra målvaktsspel av Andreas Hadelöv.
Tycker vår andra period var väldigt bra. Då kunde vi gjort fem mål men vi förlorade perioden med 21, sa Högardh.
Så gör man, Hlinka
Det blev alltså bara ett mål men det var å andra sidan desto elegantare. Miroslav Hlinka visade Malmöpubliken precis hur Modo spelar den här säsongen: med speed och hela tiden passningar till den som har farten uppe.
Hlinka kom i mittzon med farten uppe och bara susade mellan två Malmöbackar som nästan stod stilla. Fri med Hadelöv fintade Hlinka en gång och sköt sedan resolut pucken i mål.
Vi har varit väldigt stabila hela säsongen. Per Bäckman la grunden med ett bra försvarsspel; Jim Brithén har utvecklat anfallsspelet, sa Högardh.

Det är Högardh själv ett levande bevis för. Förra säsongen gjorde han 21 poäng (13 mål, 8 assists) på 49 matcher. Med fyra matcher kvar av elitserien toppar han Modos interna poängliga med 41 poäng (19 mål, 22 assists) på 44 matcher.
I och med att HV71 åkte dit mot Brynäs har nu Modo skaffat sig två poängs försprång i kampen om andraplatsen.
Vi är ute efter andraplatsen inget snack om saken. Vi har ett tufft program kvar med Brynäs, Färjestad, Frölunda och Djurgården. Men jag tror bara det är bra då skärper vi oss och kommer bra förberedda till slutspelet, sa Högardh.

Vila i Halmstad
Men nu väntar ett 23 dagars långt uppehåll inte förrän den 28 februari är
det elitseriespel igen.
Vi är fria en vecka och jag tycker faktiskt det är riktigt skönt. Jag ska åka hem till Halmstad den veckan, sa Högardh.
Modotränaren Jim Brithén var liksom Högardh nöjd med matchen.
En bra bortamatch igen. Det kändes också som en riktigt bra hockeymatch. Vår förstaperiod var väldigt vass. I andra var vi inte riktigt taggade men sedan kom vi tillbaka, sa Brithén.

Han tänker säkert på inledningen av perioden när målvakten Tobias Lundström släppte in periodens första skott mellan benen. Visserligen sköt Malmöbacken Joakim Musakka mellan benen på backen Martin Johansson men Lundström skulle ändå tagit skottet.

Det var dock det enda misstag Lundström gjorde. I övrigt var han mycket bra.
I tredje försökte vi avgöra under de 12 första minuterna. När det inte gick vi in för att behålla en poäng, sa Brithén.
Förre Modotränaren Per Bäckman var full av beundran för sitt gamla lag.
Vi hängde inte med riktigt i första och andra perioden och 22 var inte riktigt rättvist efter två perioder. I sista däremot spelade vi helskärpt och krigade till oss en poäng. Att Modo vann till slut är helt okay. Dom var bäst, sa Bäckman. Lasse Wahlund

SPORTEN

Mer läsning

Annons