Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skön julklapp, Modo

GÄVLE. Det blir en fröjdefull jul för Modo Hockey.
Vi såg trötta huvuden och fötter, men ändå två poäng i höstepilogen borta mot ett poängsuget Brynäs.
4-3 efter straffar. Den bonuspoängen var en lika skön som tidigt julklapp.

Annons

Förutsättningarna för en strålande kvällsunderhållning var inte de bästa. I Brynäs går snart varje spelare skadad och inför matchen var hemmatränaren Roger Melin tvungen att kalla in ett par avlastningsspelare från farmarklubben Tierp. Och han gav order till sina rutinerade gubbar att spela så mycket som möjligt.

GUBBKEDJAN PIGG
Gubbkedjan med Janne Larsson, Ove Molin och Tom Bisset utnyttjades flitigare än flitigt. Och Modo såg lite segt ut, åtminstone inledningsvis och att Lars Jansson och Pierre Hedin saknades innebar negativa konsekvenser i försvarsspelet.
Det var slarvigt långa stunder och utan matchovane Tobias Lundströms storspel och tur i målet hade Brynäs mycket väl kunnat gasa ifrån i målprotokollet.
De är äckliga att möta på något sätt. Ibland har de en jädrans fart för att sedan helt plötsligt och kraftigt dra ned tempot.
Hur som helst tycker jag att det är ganska starkt av oss att vinna till slut, sa Magnus Wernblom då han efteråt satt och petade tårna i omklädningrummet.

BRYNÄS INLEDDE STARKT
Matchen blev lika jämn som resultatet skvallrar om. Hemmalaget inledde överraskande piggt och offensivt i varje period. Men i takt med att orken tröt på Larsson-kedjan, samt på backarna Tommy Sjödin och Christer Olsson, fick Modo allt mer att säga till om.
Att det blev Mikael Wahlberg och Peter Högardh som först målade för Modo var inte på något sätt några tillfälligheter. Den duon har ett ruggigt flyt just nu och behöver inte ens göra rätt det funkar alldeles utmärkt ändå.
Första perioden till Brynäs och den andra till Modo. Jämt skägg i tredje och ett lotteri efter förlängningen. Så kan man kort sammanfatta kvällen - där trots allt Modo var ett futtigt snäpp bättre.
Ja, vi kände på träningen i förrgår att det var lite segt på många håll och lovade varandra att försöka hänga med i matchen så långt det bara gick. Vi var bra med långa stunder, men i tredje perioden var vi på väg att tappa matchen ur händerna, sa Modotränaren Jim Brithén.
Han syftade mest på den för Modo olyckliga tekningen knappt åtta minuter in i slutronden. Brynäs vann teket, skott kom bakifrån och Janne Larsson, på typiskt Larsson-vis, styrde in 3-2-pucken.

DANSK DYNAMIT
Nu får fler än Wahlberg, Wernblom och Högardh fixa poäng. Det var vad jag bad grabbarna om i det läget, sa Jim.
En stund senare kom Hlinka i bra fart. En sidledspassning till Kim Staal som i sin tur fick på en raket som Brynäskeepern Johan Asplund inte var i närheten av.
Det var dansk dynamit.
Jag fick bra träff på den, sa Kim och flinade brett.
Inget hände i förlängningen och i straffdramat var det bara Mattias Weinhandl som hittade rätt. Men som han gjorde det. Yviga dragningar, lite bakvänt sådär som ofta signeras en högerfattad spelare.
Sällan har uttrycket fintad upp på läktaren passat bättre än på Weinhandls konststycke i Gavlerinken. Joahan Asplund var inte ens i närheten av att rädda.
Den struten smakar säkert mumma för ett något sargat självförtroende.

ULF EKLUND

Mer läsning

Annons