Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sju medaljertill Härnösand

/
  • Fanny Gradin, Brännan, tog ett av Härnösandsklubbarnas guld i Glentons Mästarmöte.

Brännatränaren Janne Öhlén tippade att hans klubb och Härnösands BK, skulle kunna ta hem fem-sex medaljer tillsammans från Glentons Mästarmöte.
Det var ett bra tips - klubbarna fick med sig sju medaljer.

Annons

Allra bäst gick det för Niklas Öhlén, som vann guldet i klassen pojkar 38 kilo. Men det blev stentufft, han förlorade en av sina matcher men det gjorde även hans baneman och i sista matchen fick Brännabrottaren möta just den brottaren som tidigare besegrat den som Niklas förlorat mot och det krävdes en fallseger för att han skulle kunna titulera sig bäst i Sverige i sin viktklass.

Det klarade Niklas av och belönades med ett guld, även klubbkompisen Fanny Gradin vann sin klass, kvinnor 72 kilo.

– Vi är jätteglada över framgångarna, Glentons är ju verkligen en rättvis tävling där alla möter alla och där de två bästa brottarna också seedas och därigenom inte kan mötas förrän i den sista omgången av tävlingen.

Brännans Joline Österlund fick med sig ett silver i flickor äldre 40 kilo, och Martin Yordanov vann ett brons i ungdom 46 kilo, fyra medaljer till Brännan alltså.

Härnösands Brottarklubb fick också en mästare, detta genom Wilma Persson som bara var bäst i klassen flickor äldre 52 kilo, hennes två klubbkompisar gjorde fina insatser även de: Vera Sjölander tog ett brons i flickor yngre 24 kilo och det samma gjorde också Wilma Claar i flickor yngre 38 kilo.

– Det här är en tuff tävling och både vi och Härnösands BK höll sig väl framme och procentuellt gjorde vi bra ifrån oss sett till klubbarnas storlek. För Brännans del blev det ju fyra medaljer på sju brottare, det är ett bra facit.

Mer läsning

Annons