Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Själevads poängsvit bruten – ”Vi förlorar mot ett bättre lag”

Det blev fem raka matcher med poäng för Själevad inann den fina sviten bröts under söndagseftermiddagen när TG FF vann och tog med sig samtliga tre poäng från Själevads IP.

Annons

Själevads Natalie Persson nära att göra 2-0.

Ledning efter första halvlek räckte inte och Själevad föll efter att gästande TG FF gjort tre mål inom loppet av 20 minuter. En förlust som innebäratt lagets fem matcher långa poängsvit är över – men där det som kanske lämnar den bittraste eftersmaken är skadan på mittfältaren Anna Söderlund, som lämnade planen drygt halvvägs in i första halvlek.

– Hon fick en vridning på knät så vi får se vad det blir, men vi har absolut inte råd med fler skador. Vi får knappt ihop full trupp till matcherna som det är, så det var ju sämsta tänkbara för oss. Hon hade varit viktig idag, konstaterar huvudtränare Tommie Andersson efteråt.

Men det var Själevad som strax efter Söderlunds skada ändå tog ledningen på ett soligt Själevads IP under söndagseftermiddagen när Natalie Persson satte 1-0. En ledning som sedan stod sig fram till den 70:e matchminuten då TG FF kvitterade till 1-1 genom Parva Zarassi.

Bara sex minuter efter det tog gästerna även ledningen när Mikaela Sjödin gjorde 2-1 och i matchminut 90+1 satte Emelie Strand 3-1 vilket blev spiken i kistan.

– De vinner rättvist idag, men jag tycker ändå att vi ska vara nöjda över vår prestation. Vi spelar lite defensivare än vanligt, säge rAndersson och fortsätter:

– Vi visste att vi skulle möta ett väldigt svårslaget lag med sju vinster på åtta matcher som dessutom är väldigt svåra att få hål på. Men vi följer matchplanen som vi vill och det är olyckligt att vi får Anna Söderlund skadad i första halvlek, hon hade varit väldigt viktig den här matchen.

När ni ledde med 1-0 i paus, vad sa du till tjejerna då?

– Egentligen bara att vi skulle fortsätta som vi gjort i första. Vi visste att de skulle trycka på och jaga kvitteringen så jag ville att vi skulle försöka få till ett bättre spel med bollen, längre anfall och framförallt behålla bollen mer inom laget.

Till matchens lirare valdes Själevads målskytt Natalie Persson och Andersson lyfter även fram hela backlinjen som han tycker gjorde det bra.

– De känns väldigt stabila hela tiden. TG FF är ett lag med många offensiva spelare, men jag tycker ändå att vår backlinje höll bra koll på dem.

Härnäst väntar ny match för Själevad till helgen när man på lördag, den 18 juni, möter Storfors AIK i Piteå. En match som Andersson hoppas få tillbaka några spelare till.

– Det är inga problem så länge vi har en trupp att åka med. Men vi får fortsätta mixtra med spelare på olika positioner, ta så mycket poäng vi bara kan och avsluta de två matcherna på ett bra sätt, avslutar han.

Själevads målskytt och tillika matchens lirare Natalie Persson summerar insatsen mot TG FF.

Mer läsning