Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Själevad ligger lågt

Örnsköldsvik. Målsättningen var serieseger, men Själevadsdamerna får inrikta sig på att försöka greja nytt kontrakt i norrettan.
– Vi är inte lika hysteriska som FV, säger Lena Sjölander Gren och skrattar, på frågan om man är på jakt efter nya spelare.

Annons

Inte heller har styrelsen tänkt sig förändra något på tränarsidan.
Vi har ett stort förtroende för våra tränare och vi litar blint på dem, säger Lena som är ordförande i Själevads IK.
I går hade vi en artikel om stans bästa herrlag i fotboll, Friska Viljor, som kommer att köpa in spelare under uppehållet för att vända på den negativa trenden i division II.
Men i Själevad har man inte tänkt tanken att skaffa spelare utifrån.
Vi tror att tjejerna har kapaciteten. Dessutom är truppen ganska stor, berättar Lena.
Men vore det inte bra att agera om ni inte vill riskera att ramla ur serien?
Vi har det material som vi har. Vi har inte samma pengar som FV att gå in och köpa spelare. Vi har en trygg ekonomi och det vill vi även ha i framtiden.

LITAR PÅ SPELARNA
Vi litar på de spelare som vi har och jag är övertygad om att tjejerna kommer att lyfta sig till hösten.
Själevad var nära allsvenskan i fjol. Sista omgången avgjorde vilka av Själevad och Alvik som skulle ta den allsvenska platsen. Den gick till Luleålaget, som dock lär vara tillbaka i ettan nästa år. Alvik ligger fast förankrat i botten av landets högsta serie.
Själevad är under nedflyttningsstrecket efter halva serien. Bara åtta poäng har det blivit på nio matcher och endast en seger.
Visst är tabellsituationen jobbig. Men så här kan det gå när det började gå snett och sedan har det bara fortsatt, förklarar Lena Sjölander Gren.
Själevad har haft ledigt från fotbollen i en och en halv vecka. I morgon kör Tommie Andersson och hjälptränaren Tomas Wågström igång träningen igen. 23 juli inleds seriespelet med bortamatch mot Umeå Södra.

SÖREN HÄGGKVIST

Mer läsning

Annons