Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Själevad kryssar vidare

SJÄLEVAD. Själevadsdamerna kryssar vidare – det ska de vara glada över.
1-1 hemma mot serieledaren Karlslund var tredje oavgjorda matchen av fyra möjliga.
– Jag är nöjd med poängen, även om det känns lite surt att tappa ledningen, säger Penilla Seläng.

Annons

Pernilla, mittback och lagkapten för Själevad var en av anledningarna till att SIK tog en poäng mot Karlslund. Målvakten Magdalena Åstrand var en annan.
Örebrolaget Karlslund, seriefavoriter hos många, kom till spel med tre raka segrar och 11-0 i målskillnad. Själevad, en annan seriefavorit hade en förlust och två oavgjorda matcher i bagaget inför mötet på Själevads IP.
Och ska man tippa efter att ha sett den här matchen så får Karlslund ikläda sig favoritskapet. Örebrolaget var riktigt, riktigt bra.
Rent spontant måste jag säga att jag är nöjd med en poäng, med tanke på hur de stormade på i andra halvlek, säger Pernilla.

INGEN HÖJDARE
Spelmässigt var det här ingen höjdarmatch, och det berodde mest på att Själevad hade svårt att bjuda upp. Själevad hade knappt något vasst avslut och mittfältspelet dominerades totalt av Karlslund. Däremot visade Själevad upp ett fantastiskt försvarsspel, under ledning av Seläng.
Faktum är att Själevad bara hade ett avslut i den första halvleken och det var i den 44:e minuten då Anja Steen stötte in en hörnretur sedan Karlslundmålvakten Kristin Hammarström tappat ned bollen på fötterna på Steen.
Inte en helt rättvis ledning, om man säger så.
Vi har fått kritik för vårt försvarsspel under inledningen av serien. Nu visade vi att det fungerade, konstaterade Pernilla med all rätt.
Å andra sidan hade Själevad inte så mycket framåt.
I andra halvlek handlade det bara om ett lag - Karlslund. Örebrolaget inledde med att spela 4-3-3 som i andra halvlek liknade 3-3-4 och pressen mot Magdalena Åstrand var enorm. Mittfältaren Marie Hammarström prickade ribban två gånger, Magdalena gjorde en fantastisk enhandsräddning på Sara Sohlbergs friläge och SIK-målvakten avvärjde ytterligare en handfull Karlslundsfarligheter.
Men till slut fick även duktiga Själevadsförsvaret och suveräna Åstrand kapitulera. Med tio minuter kvar kunde inhopparen kunde Louise Östman, fullständigt logiskt och rättvist, sätta ett friläge.

PRESSEN FÖR TUFF
De flyttade upp fyra spelare i anfallet och vi tappade mitten, det blev till slut för mycket, säger Pernilla som dock inte är oroad inför fortsättningen av serien.
Vi är med i varje match och jobbar långsiktigt. Det här kommer att bli bra.
Pernilla och målvakt Åstrand är redan nämnda, men hela fyrbackslinjen ska ha överbetyg. Däremot saknade anfallspelet udd, mycket beroende på att mittfältet hela tiden fick ragga boll och sällan eller aldrig fick tid att slå en vettig passning. Karslundspelarna var alldeles för aggressiva.

PER HÄGGLUND

Mer läsning

Annons