Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Siktar på sjätte guldet

ÖRNSKÖLDSVIK. Välmeriterade Örnsköldsviksseglaren Anders Carlsson slog an tonen inför SM-seglingarna när han igår tämligen överlägset vann Tord Sundéns minnespris för IF-båtar.
Anders har tidigare fem SM-guld i klassen och siktar självklart på ett sjätte när nu mästerskapen avgörs på hemmavatten.

Annons

Hoppas kan man ju i alla fall, säger en glad Anders Carlsson efter segern men som dock är lite återhållsam när det gäller segerchanserna inför SM.
Ja, man måste ha flyt och framförallt i starten är det viktigt att få en bra position, säger Carlsson diplomatiskt.

TRÅNGT I STARTEN
Just startögonblicket bjuder ofta på tumultartade scener då det är lite kaotiskt längs startlinjen. I går återkallades den första starten sedan ett flertal båtar var över linjen när skottet small.
Att Anders Carlsson vann var långt ifrån någon överraskning. Han är rutinerad och samarbetet med de andra två i besättningen, Göran Öberg och Andreas Rastbäck, fungerade prickfritt.
Vinnarbåten fick en bra start och efter den första länsen hade man tagit täten som sedan höll hela vägen in i mål.
Syftet med gårdagens segling var framförallt att besättningarna skulle få trimma in utrustning och känna lite på konkurrenterna.
27 båtar kom till start där seglingen avgjordes med start och mål inne i hamnen. Tre varv med kryss upp till två bojar utanför oljehamn på Järvedssidan vilket innebar läns in mot mål. Det är samma segling som SM-banan kommer att utgöras av.
Av de fem första i mål var tre ÖSS-båtar. Gabriel Ögren slutade trea och Dick Westman femma. Tvåa blev Tomas Hurtig från Alingsås.

SM KÖRS ÖVER ÅTTA RACE
SM-tävlingen körs över åtta race med tre på fredag (läs: idag) och lördag samt två på söndag.
Invigningen av SM-seglingarna hölls i går kväll vid ÖSS klubbstuga där tävlingsledaren Enar Lundh invigningstalade.
Gårdagstävlingen är uppkallad för att hedra Tord Sundén som gick bort för två år sedan. Sundén var den som ritade IF-båten en gång i tiden.
Publikt är seglingarna inne i Örnsköldsviksfjärden en klar succé då man kan följa hela tävlingen från hamnen. Även de som normalt inte är insatta i segling får stort utbyte då utmärkte speakern Hans Nordin hela tiden förklarar regler och händelseförlopp på ett informativt sätt.


BIRGER BYSTRÖM

Mer läsning

Annons