Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sidensjös orienterare på träningsläger i Spanien

Örnsköldsvik. Nyligen begav sig 27 Sidensjö orienterare till Spanien för en veckas träningsläger i de spanska skogarna. Veckan inleddes med tre tävlingar två mil söder som Granada. Medan resten av veckan tillbringades ner i Fuengiriola med en del träning och bad.

Annons

Under påskhelgen skedde årets tävlingsdebut för 25-talet orienterare från Sidensjö. Spanska mästerskapet, två mil söder om Granada på 1200 meters höjd var tävlingsstaren för årets säsong.
800 tävlande som första dagen sprang klassisk distans och andra dagen kort. Där sedan båda dagarnas resultat räknades ihop.
Tävlingsterrängen skilde sig mycket ifrån vad vi är vana vid. Istället för att granar och blåbärsris, så var det olivträd, timjan och mejram buskar som mötte de tävlande i skogen.
De tävlande hade en hel del berg som de måste passera och mycket sten på marken, vilket gjorde det mycket besvärligt att springa.

SPORTEN VÄXER I SPANIEN
I Spanien är orienteringen en växande sport, där deltagarsiffrorna ökar för varje tävling. Sporten är där klassad som en tuff sport. Många av de som sysslar med multisport har insett att det är bra och vara en duktig orienterare och har därför börjat med sporten.
De spanska orienterarna är duktiga löparen men har lite bristande orienteringsteknik. Men de bästa kan trots detta placera sig ganska bra i en svensk tävling.
I den yngsta damklassen tog Emilie Westin och Stina Edin var sin etappseger och Emilie tog hem totalsegern före Stina.
För Frida Aspnäs i D16 blev det en fjärde och en femte placering. Hon slutade totalt på fjärde plast. Linnea Nordin gjorde även hon en bra insatts i D 16 och slutade totalt på nionde plats. Lite tuffare hade Emil Edin och Emil Edvinsson i H16 klassen. Där Emil Edin slutade på 23:e plats.

TRE SIDENSJÖLÖPARE I TOPP
Tre unga Sidensjö tjejer toppade D21B klassen. På fredagens klassiska distans segrade Ulrica Aspnäs före Lotta Edvinsson, medan Sofie placerade sig på femte plats. Sedan på söndagen kortdistan så segrade Sofie före Lotta och Ulrica. Dessa tre tjejer toppade även totalt.
I H18 klassen gjorde Stefan Nyström en klart godkänd insats på kortdistansen och slutade där på 13:e plats. Även klubbkompisen Niklas Edin fick till ett fullt godkänt lopp på kortdistansen och blev tia.
Ann-Marie Byström segrade överlägset bägge dagarna och tog hem total segern.
För Jörgen Edin i H45 klassen blev det en andraplats första dagen och seger på korten. Han slutade etta totalt. (ÖA)

SPORTEN

Mer läsning

Annons