Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SHK poänglöst och skadelistan växer

Sollefteå Hockeys 1-3 mot Östersund blev dubbelt smärtsam genom att skadelistan växte ytterligare i SHK.
Först tvingades Ludwig Niederbach lämna isen med ett befarat nyckelbensbrott och sedan var det Tobias Boströms tur, eller snarare otur, att kasta in handduken på grund av en knäskada.

Annons

Det gör tränaren Lars Karlin allvarligt bekymmersam genom att Sollefteå redan tidigare hade ett par tunga långtidsskador på kontot. Lägg sedan till att centern Jonas Andersson nyligen lämnade klubben och flyttade hem till Gästrikland igen på grund av familjeskäl.

En aningen tunn trupp redan från början har blivit ännu magrare och nu vill tränaren Lars Karlin se förstärkningar:

– Vi måste få in nya spelare och det är forwards vi behöver. Det är en lång serie och därför vill man ha möjligheter att gå runt på fyra fulla kedjor.

– Men jag vet att ansvariga i klubben har krokar ute och jag hoppas verkligen att vi kan hitta spelare, helst så snart som möjligt.

Sollefteå Hockey har för stunden bara 17 spelare tillgängliga och man behöver inte vara ett geni för att räkna ut att det är en ohållbar situation i långa loppet. Man är ju fortfarande bara i inledningen av säsongen där inte ens en fjärdedel av totalt 44 omgångar har avverkats.

– Min förhoppning är i alla fall att Tobias (läs Boström) ska kunna vara tillgänglig till helgen. Men på sikt behöver vi få in nya spelare.

Sollefteå gjorde trots förlusten en helt okey arbetsinsats mot Östersund och var inte alls långt ifrån att plocka poäng av jämtarna. Skotten 32-26 för hemmalaget vittnar också om att de i allra högsta grad var med i matchen.

– Vi gör en bra arbetsinsats rakt igenom och det fanns läge för både ett andra och ett tredje mål för oss. Men det studsade inte med oss riktigt den här gången.

Östersund däremot hade de marginaler som behövs för att vinna och dessutom en riktigt bra målvakt i Johan Berge. ÖIK-keepern var lugnet själv mellan stolparna och briljerade med flera parader, särskilt i slutet av matchen när Sollefteå tryckte på som hårdast i jakten på en reducering.

I Sollefteå gjorde som sagt hela laget en bra arbetsinsats, men vi väljer ändå att lyfta fram backen Niklas Öhman som var strålande.

Division 1 norra

Sollefteå-Östersund 1-3 (0-2, 1-1, 0-0)

S: Niklas Öhman.

Ö: Anders Waplan, Petter Runesson och Johan Skiöld.

Utv S: 3x2. Ö: 6x2.

Skott: 32-26

Domare: Thomas Öberg

Publik: 220

Mer läsning

Annons