Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖSS trea i allsvenskans andra tävling: "Har varit ohyggligt stabila i år"

En tredjeplats i helgens deltävling och dessutom en seger i finalomgången. Örnsköldsviks Segelsällskaps lagledare Billy Russell är nöjd med helgens prestation. – Det vi lyckades med den här helgen överträffade alla våra förväntningar, säger han.

Annons

Från att ha slutat på en niondeplats förra säsongen har Örnsköldsviks Segelsällskap gjort en stabil inledning i årets upplaga av allsvenskan. I helgens deltävling lyckades man knipa en tredjeplats och man vann dessutom finalomgången. ÖSS-lagledaren Billy Russell tycker att besättningen visat fin form de senaste månaderna.

– Det vi lyckades med den här helgen överträffade alla våra förväntningar. Den här besättningen är extremt duktiga på att starta. Vi har lyckats hålla en bra rytm under de tre senaste tävlingsdagarna och vi har verkligen visat att det lönar sig att inte störa rytmen genom att chansa. Laget har varit ohyggligt stabila i år, säger Billy Russell.

Helgens deltävling i Stockholm var också ett starkt besked på att ÖSS har hållit en stabil form under de inledande två deltävlingarna. I den första tävlingen i Motala slutade man på en elfteplats och nu väntar ett litet uppehåll innan det är dags för nästa deltävling i augusti.

– Vi ska göra det vi kan för att försvara vår form och vi har verkligen visat oss själva att det går att nå den här nivån. Sen är det fortfarande ett stort kliv till ettan och tvåan men mellan besättningarna från plats tre till plats sju-åtta är det väldigt jämnt. Jag hoppas att vi kan nå en femte-sjätteplats, då har vi förbättrat oss ordentligt ifrån fjolåret, säger Billy Russel.

Mer läsning

Annons