Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sedin om sin tränares skandal i Vancouver

/

John Tortorella skämde ut sig mot Calgary och fick 15 dagars avstängning. På torsdagen förlorade Vancouver Canucks utan sin huvudtränare.

- Efter 50 matcher vi har haft Tortorella, så vet vi hur vi ska spela ändå, säger Daniel Sedin efter 1-2-förlusten mot Nashville.

Annons

Det blev en kaotisk tillställning när Calgary Flames gästade Rogers Arena i Vancover i lördags.

Efter ett stort slagsmål i inledningen av matchen försökte Canucks tränare, John Tortorella, ta sig in i Calgarys omklädningsrum. Han var upprörd över att Calgarys tränare Bob Harley startat matchen med slagskämparna i fjärdekedjan.
- Sånt där är olyckligt att det händer. Tränaren är väldigt energisk och inne i matchen. Det är så han är, säger Daniel Sedin.

Efter tilltaget dömdes Tortorella till 15 dagars avstängning från laget och saknades därmed i tordagsmötet med Nashville.
- Han fick sitt straff och det är som det är. Efter 50 matcher vi har haft Tortorella, så vet vi hur vi ska spela ändå, säger Sedin.

Laget lyckades trots allt besegra Edmonton utan sin tränare i tisdags, men mot Nashville hemma blev det förlust trots att laget tog ledningen i den andra perioden genom Chris Higgins.
- Det var en tuff sista period. Vi spelade bra i två perioder. Vi leder med 1-0 inför sista perioden och brukar vara bra då och kunna stänga matcherna.

Ett smart bortalag manövrerade ut Vancouver.
- När de får 1-1 där och två powerplay i rad. De lyckas göra mål på det sista. Vi gör inte så mycket mål heller. Det är lite tufft.

Vad beror det på?
- Som lag spelar vi för att vinna med 2-1. Just nu gör vi inte ens två mål, Vi gör bara ett. När man leder med 1-0 inför sista är det lätt att börja backa hem. Det är en sak vi måste rätta till.

Vad händer de när de får 1-1?
- Vi är ett ganska rutinerat lag. Det är bara att gå ut och köra på. Som jag sa: fem mot fem spelar vi bra, men vi lyckades inte sätta dit pucken.
Nu väntar ett par dagars vila innan laget tar sig an Phoenix på söndag.
Henrik Sedin missade torsdagens match och det är oklart om det blir spel då.

Mer läsning

Annons