Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sedin lider med Zetterberg

/

Efter 1–0 mot Schweiz, första matchen utan Henrik Zetterberg, hälsar Daniel Sedin till Detroitstjärnan.

– Jag hoppas smärtan släpper snart, jag har själv haft diskbråck och vet hur ont det gör.

Annons

Tre Kronor tog andra raka gruppspelssegern, nu med 1–0 mot Schweiz sedan Henrik Lundqvist storspelat och Daniel Alfredsson gjort segermålet, han 24:e poäng i sin 22:a OS-match.

Men eftersnacket handlade ändå mest om Henrik Zetterberg, Tre Kronors kapten som har diskbråck och tvingas lämna turneringen. Ett besked som spelarna fick fem timmar innan match.

Hur reagerade ni i gruppen?

– Det är tufft. Jag hörde att han var skadad men vi visste inte att det var så illa. Det är tråkigt, mest för Henrik och vi får hoppas att han blir okej snart.

Du vet hur ett diskbråck känns, eller hur?

– Ja, jag har samma sak, det kan kännas bra matchen innan och när du sedan vaknar dagen efter har du ont. Det är så med ryggskador och det är inte så mycket att göra åt det.

Är du fri från symptomen?

– Nej, jag har missat matcher under åren som gått, men jag har inte haft så allvarliga problem som Henrik har. Jag har bara missat någon match här och där medan "Zäta" har missat matcher under längre perioder.

Hur är symptomen?

– Man blir stel, man får ont i ryggen och det går ner i benen. Det gör allmänt ont.

Kommer värken alltid som en överraskning?

– Jag vet inte hur hans situation är, men jag tyckte han sa att han var bra i går kväll (torsdags), men för mig kan jag känna att det börjar komma och då kan jag göra något åt det.

Hur många matcher har du missat på grund av ryggproblemen?

– Det är väl en eller två här och där, så det är väl sex, sju stycken totalt.

Har du opererat dig för dina problem?

– Ja, 2001, efter VM i Tyskland.. Den operationen var akut och jag hade inte kunnat fortsätta utan den.

Så då vet du vad som väntar Zetterberg?

– Men förhoppningsvis så blir det inte operation, det kan ju ge med sig ändå. För hans och Detroits skull hoppas jag att han snart är tillbaka.

– Men nu måste vi gå vidare. Zäta är en jätteduktig spelare, men jag tycker Berglund var bra i dag och vi har ju inte precis gett upp.

I och med att Zetterberg lämnar laget, förändrar det hierarkin i gruppen?

– Nej, vi har många ledare i laget, så det är ingen fara. Han är en stor ledare med C på bröstet, men vi har många rutinerade spelare i laget som har varit med länge.

– I Vancouver däremot är det lite annorlunda, där vi har många yngre spelare så det kanske blir lite annorlunda i ett klubblag. Men här har vi så många som varit med förr så just den biten med ledarskap är inga problem.

Mer läsning

Annons