Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Se upp Själevad – nuär Sidensjö tillbaka...

BJÄSTA När Sidensjö IK ramlade ur damallsvenskan hösten 1986 var det början till slutet för A-lagsfotbollen.
Men nu gör föreningen ett nytt försök och till sommaren har Sidensjö ett damlag med i seriesystemet, även om det den här gången är allra längst ned.
– Vi kommer inte att ta upp kampen med Själevad – än, säger tränaren Håkan Ohlsson och skrattar.

Annons

Håkan var med som andretränare och lagledare när Sidensjö IK avvecklade damseniorfotbollen 1992. Ända sedan dess har han gått och längtat efter att få dra igång A-lagsverksamheten igen.
Visserligen hade Sidensjö A-lagsfotboll för damer på programmet i två och en halv säsong mellan 1995 och 1997, men då var tre olika föreningar inblandade.
Ingen tjej från Sidensjö var heller med sista året.

RENT F16-LAG
Egentligen var det väl inte heller meningen att Sidensjö skulle spela seniorfotboll redan kommande säsong, men efter lite diskussioner så togs beslutet.
Det är nästan ett rent F16-lag och tjejerna fick rösta om de ville möta andra A-lag. Alla flickor var också överens, säger Håkan som längtat i snart tio år efter den här säsongen.
Håkan Ohlsson var alltså med när Sidensjö spelade i näst högsta serien mellan 1990 och -92 och han var också med när A-lagsverksamheten skrotades.

UTFLYTTNINGEN KNÄCKTE
Sista året hade vi bara 16 tjejer i truppen och till slut gick det inte att bedriva verksamhet då tjej efter tjej flyttade. Utflyttningen knäckte verksamheten.
Sedan den hösten har Håkan längtat efter A-lagsverksamhet, en verksamhet helt i Sidensjös regi och dit har man alltså nu nått.
Håkan har under ett par års tid tränat föreningen F85-lag och eftersom flickorna själva anser att det är dags att prova på A-lagsspel så tänker Håkan inte hålla tillbaka dem.
Det är klart man saknar de där åren då Sidensjö hade ett riktigt topplag. De säsongerna klingar fortfarande.
Men att de åren ska komma tillbaka och att det här unga Sidensjölaget ska klättra rakt igenom seriesystemet tror varken flickorna eller Håkan Ohlsson på.
Det är ingen som inbillar sig att det blir lätt att möta till exempel Själevads reservlag. Tjejerna är med för att se och lära och vi kommer definitivt inte ta upp någon kamp med Själevad. Får vi fram en talang så hamnar hon med all säkerhet i Själevad och det är bra, säger Håkan.
När ÖA hälsade på i Bjästaskolans idrottssal så var det elva flickor som var och tränade. Om en knapp månad drar träningen igång på allvar och då ska Håkan och målvaktstränaren Ragnvald Näslund köra tre pass i veckan med flickorna.
Jag är jätteglad över att de vill prova en sväng och flickorna är också oerhört ambitiösa, säger Håkan som gärna skulle vilja komplettera truppen med lite rutin.
Vi jobbar med att övertala någon eller några tanter.
Tanter?
Ja, vi har några spelare på gång som fyllt 20 år, säger Håkan och ler brett.

PER HÄGGLUND

Mer läsning

Annons