Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Se upp i kväll, ”Viljan”

ÖRNSKÖLDSVIK. I kväll smäller det på Skyttis.
Då ska många visa att det finns massor av dugliga fotbollspelare utanför Friska Viljor.
Och ÖA:s WW-kedja; Martin Wallin och Magnus Westman, är vässade.
– Jag är i kanonform, säger Westman.

Annons

I kväll är det sjösättning för en förhoppningsvis årlig tradition inom Ö-viksfotbollen. Ortstidningen mönstrar ett eget lag som utmanar kommunens bästa gäng. ÖA mot Friska Viljor kan mycket väl bli en minnesvärd tillställning.
Domsjös Martin Wallin och Anundsjös Magnus Westman bildar ett giftigt anfallspar som FV-försvaret får se upp med. Wallin känner väl till sina gamla klubbkamraters svagheter och en närkamp med Magnus Westman är sällan någon skön upplevelse.

PRESTIGEMÖTE
Den som väntar sig en avslagen uppvisningsmatch tror fel. Det ligger betydligt mer prestige i potten än så och ÖA:s coach Bert-Ola Månsson lovar att hans gäng kommer till Skyttis för att vinna.
Tacka för det. Vi ska nog kunna ställa till med en del bekymmer för FV. Dessutom tror jag att det blir en rolig match, säger B-O, ÖA:s travexpert och till vardags tränare i Moliden.
Även FV-tränaren Janne Westerlund ser fram emot dagens möte. Matchen kan möjligen ge ett sargat självförtroende en knuff i rätt riktning.
Det skulle inte skada om vi hittar målet igen och förmodligen kommer vi att prova en del nya positioner, säger Janne.
FV kommer till match med ordinarie uppställning, med undantag för småskadade Jonas Lindmark och Håkan Östberg. Även ÖA-laget gör vissa förändringar inför avspark och ersätter Jörgen Ulander och Oskar Westberg med Modos Andreas Tjäder och Själevads Ralf Engström.

INTE TID FÖR DAMER
Dessutom är Lars Hallin, Domsjö, inkallad som giftig inhoppare.
Det här ska bli kul och jag hoppas att publiken tycker detsamma, säger B-O Månsson.
Matcher i Svenska Cupen innebär att den planerade damutmaningen mot Själevad uteblir. Sent omsider är dock dagens möte mellan Hägglunds och Umeå IK framflyttad till 30 juli, vilket innebär att det endast är Domsjö och Arnäs som är upptagna av egna matcher.
Men nu kan vi inte dra igång på nytt. Det finns helt enkelt inte tid till det och vi får nöja oss med herrmatchen, säger ÖA-sportens Per Hägglund som blir utmanarlagets lagledare i kväll.

Fotnot: Prestigemötets domare är Stefan Dahl med linjemännen Per Östensson och Kikki Lindgren. Matchens spelas i 2 x 30 minuter.

ULF EKLUND

Mer läsning

Annons