Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sargat Modo föll mot AIK

► BILDSPECIAL Modos skadelista växer och mot tabelltvåan Skellefteå var det fyra centrar (!) som inte var tillgängliga för spel.

Annons

Samuel Påhlsson, Alexander Sundström och Niklas Sundström var borta sedan tidigare på grund av skador och inför matchen i Skellefteå Kraft Arena tvingades även Kristian Forsberg kasta in handduken.

– Ett tufft läge för oss och vi har inte mycket mera att laborera med just nu. Men samtidigt hjälper det inte att gå omkring och gnälla heller, menade Ulf Samuelsson efteråt.
Med Kristian Forsberg ur spel sprack därmed den enhet som klivit fram och varit mest tongivande i de senaste omgångarna, linan med Forsberg, Morten Madsen och Peter Öberg.


Nu fick Morten Madsen kliva in i centerrollen och gjorde det fantastiskt bra. Modos danske landslagsforward slet hårt över hela banan och skapade flera chanser, enda plumpen i protokollet var väl att han inte fick sätta dit någon puck.
– Helt okey för mig att spela center också, men lite synd att vår kedja splittrades nu när Forsberg inte var med. Vi har annars bra kemi och det har stämt bra för oss på slutet, menade Morten Madsen efteråt.
Men som sagt, skadelistan ser allt annat än lovande ut för Modo och speciellt oroväckande är det att alla normalt sett ordinarie centrar inte finns med på isen och tyvärr dröjer det nog ytterligare en tid innan de är tillbaka.
– Forsberg är dag-för-dag, men jag hoppas att han kan vara tillgänglig för spel på torsdag precis som Torp som också var med hit till Skellefteå men inte kunde spela.
På frågan vem som står närmast på tur efter Forsberg och göra comeback igen av duon Alexander Steen och Niklas Sundström svarade Modotränaren:
– Uppriktigt sagt vet jag inte. Men jag skulle tro faktiskt att det är Alexander Steen även om det knappast blir aktuellt den här veckan. Det kan ta några dagar, eller tio dagar, jag vet inte. Fast jag tror som sagt på honom före Sundström.
Några minuter innan, på presskonferensen inför all media, sa Ulf Samuelsson:
– Det här är samtidigt kul för våra juniorer och jag tycker att här visar att vi nästan har en lika bra ungdomsorganisation som Skellefteå.
Någon speciell som du tycker klivit in i laget och tagit chansen?
– David Gunnarsson framför allt. Han är tidigt utvecklad för sin ålder som hockeyspelare.
Med tanke på förutsättningarna får man väl ändå säga att Modo stod upp hyggligt mot hemmastarka Skellefteå. De öppnade bra och hade flera bud på ett ledningsmål för att sedan vika ned sig och tappa matchen helt i andra perioden.
Skellefteå gick i andra fram till 3-0 efter ett par mål där Skellefteåspelare gick in och skymde sikten framför Bernard Starkbaum.
– Det var en period där när vi inte var tillräckligt stabila framför eget mål och det avgjorde matchen. Ändå bet vi ihop lite och kom tillbaka i sista och jobbade fram några chanser i alla fall.
Ett tidigt reduceringsmål av Dave Spina gav lite hopp för Modo, men Skellefteå höll säkert undan och vann rättvist mot ett för dagen hårt skadedrabbat Modo.


Mer läsning

Annons