Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samarbete mellanMoffe och Älgarna

/
  • Sead Hadizbulic blev huvudansvarig för Älgarnas och Moffes samarbetslag i pojkallsvenskan, en tvåårssatsning som förhoppningsvis ska ge utslag i flera talanger.

Nu inleder enligt vad Sporten erfar från säkra källor Älgarna och Moffe BK ett samarbete som innebär i första hand en tvåårssatsning med ett lag i pojkallsvenskan.

Annons

Målet är att få fram flera egna talanger i Härnösandsområdet, under en längre tid har Jasenko Osmanovic, ordförande i Moffe BK fört diskussioner med Arve Törnqvist och Peter Skoglund i Älgarna.

Nu har de lett till att satsningen blir verklighet, huvudtränare blir Sead Hadzibulic som kommer att assisteras av ledare från såväl Älgarna som Moffe.

En intressant fråga dyker upp, var finns Härnösands FF, samarbetsklubb med Älgarna, i den här satsningen?

Jo, källor till sporten säger att de har blivit tillfrågade om att också få ha med spelare med, men ej gett något besked.

Märkligt kan tyckas, för chansen finns ju att även Härnösand kan få nytta av de bästa i det här talanglaget i division 2.

Älgarna har haft flera årskullar i juniorallsvenskan under senare år, men i pojkallsvenskan var det ett tag sedan klubben deltog.

Tvåårssatsningen som ska ge fler egna talanger på sikt, drar igång direkt. Ger det här den utdelning som både styrande i Älgarna och i klassiska plantskolan Moffe hoppas, kanske klubbarna slipper lita på spelarimporter i samma utsträckning som både Härnösands FF och Älgarna.

fotnot: Sporten sökte Arve Törnqvist och Peter Skoglund för en kommentar under onsdagskvällen, dock förgäves.

Mer läsning

Annons