Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så här är läget hos klubbarna i hockeyettan

Annons
Så här är läget hos klubbarna i hockeyettan

Vad händer egentligen i hockeyns lokala division I-klubbar?

För er som gillar att analysera och spekulera säger vi bara; "Grattis, sillyseason är här".

Spelarflykt eller masstillkomst, det kan bara jämföras med himmel eller helvete. Men nu är perioden här, då det är klubbarnas sportchefer som får stå i centrum.

En lägesrapport kan vara på sin plats för den som inte är underrättad. Håll till godo:Kramfors Hockey:

Efter att ha säkrat nytt kontrakt i serien är det nu dags för Kramfors att satsa. Klubben har redan kontaktat alla spelare och målet är att i veckan göra klart med 13-15 spelare.

- Allting är positivt. Vi har aldrig varit så tidigt ute när det gäller att kontraktera spelare, säger Micke Sundell som är värvningsansvarig i klubben.

Kramfors jobbar för att tränaren Anders Sahlén ska stanna, beslut om det ska tas inom kort. På målvaktsidan är det lite mer osäkert. Fredrik Persson vet inte om han ska stanna i klubben och det oroar.

- Vi vet att det är många klubbar som rycker i Fredrik, men självklart ska vi göra allt vi kan för att behålla honom.Sollefteå Hockey:

Målet för Sollefteå är att till hösten ha ett bättre lag på isen än de hade denna säsong. Svårt kan tyckas, men knappast omöjligt.

Henrik Pettersson har åkt hem till Stockholm, men har sagt att får han inget allsvenskt erbjudande så blir det en säsong till med klubben. Klubben har kontaktat ett antal målvakter, men Erik Nilsson är fortfarande aktuell för spel nästa säsong. Sollefteås finska spelare är också positiva till en fortsättning.

Jörgen Andersson som är ansvarig för kontraktering av spelare förklarar att stommen i laget ska bestå av årets trupp, men den ska kryddas med ett par lite äldre och mer erfarna spelare.

- Vi kan behöva lite mer rutin i laget i synnerlighet i de matcher då det blåser snålt, säger han avslutningsvis.AIK-Hockey:

Sportkommittén ska inom kort lämna in ett budgetförslag till styrelsen. Går det förslaget igenom kan kontraktsförhandlingarna börja. Klubben har pratat med alla spelare och endast en har sagt nej till en fortsättning nästa säsong.

Pelle Viklund som sitter i AIK:s sportkommitté säger att en namnlista på intressanta spelare respektive tränare gjorts.

- Det positiva med förra årets problem i tränarfrågan har gjort att vi har en del kontakter nu runt om i Sverige. Meningen är att det ska vara klart med en tränare så fort som möjligt.

På spelarsidan är målet att behålla förstafemman, och sedan bygga laget runt den. En ny målvakt har redan provspelat med klubben, men inget är klart.

- Vi måste vänta och se hur mycket pengar vi har att röra oss med först, avslutar Pelle.

Fredrik Hagberg

Mer läsning

Annons