Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så gick snacket i Kempehallen...

Annons
Så gick snacket i Kempehallen...

- Första halvan av matchen ägde vi, sen tog de över. I sista perioden kändes det som att jag inte tog en puck.

(Frölunda-målvakten Henrik Lundqvist sammanfattar hans egen och lagets kollaps)- Efter deras 5-2- mål ville jag bara byta, men Conny sa åt mig att stå kvar.

(Lundqvist förklarar när hans fest var slut)- Det är inte bara ros i hockey, ibland är det ris också och då får man bita ihop.

(Conny Evensson om varför han inte lät Lundqvist kliva av)- Det kändes mycket bra i början, men deras andra period lade grunden till denna förlust. I tredje var det mer eller mindre kört.

(Evensson bekräftar match-utvecklingen)- Vi kom inte upp i normal standard. Den rätta gnistan fanns inte där och så bjöd vi Modo på för mycket enkla misstag.

(Frölunda-forwarden Peter Ströms bortförklaring till utskåpningen)- Spelar ingen roll om man förlorar med 7-2 eller 13-2, det är ny match på tisdag.

(Ström igen, som tycker att det är viktigare att vinna tre målsnåla matcher än att vinna två och göra 26 mål)- Nu måste vi hitta tillbaka till vårat enkla spel med tufft försvarspel och snabba kontringar.

(Frölunda-läkaren Fredrik Bergström vet vilken medicin som gäller nu)- Den som glömmer denna match först, vinner på tisdag.

(Pelle Prestberg om vem som vinner nästa match)- Visst. Det känns som om min egen form följer lagets. Och idag var det extra skönt att vi fick göra ett par relativt lätta mål på dem. Sådant stärker...

(Modos lagkapten Pierre Hedin var en av rinkens absolut bästa spelare)- Det blev ping pong-hockey, spelet gick fram och tillbaka och det gynnar alltid hemmalaget.

Frölundas tränare Conny Evensson gillade inte vad han såg under den andra perioden)- Dessutom fick Pasi Sormunen en armbåge i ansiktet och knäckte näsbenet. Han hade varit vår bäste back så långt och det betydde mycket att han tvingades utgå.

(Evensson tillade att "vi får väl se på matchvideon", men det uttalandet verkade inte allvarligt menat. Åtminstone negligerade Evensson det själv i nästa sekund...)- Det syntes redan i det första bytet att Wernblom var spelsugen. Man kan säga att det bokstavligen kliade i fingrarna på honom...

(Modo-coachen Jim Brithén om Magnus Wernbloms återinträde i laget)- Beslutet att ta med honom i laget igen tog jag på lördagskvällen. Och sedan när Tommy Pettersson ringde under förmiddagen och rapporterade magsjuka och feber gav det ena det andra...

(Brithén gav Wernblom tillbaka sin plats i förstakedjan med Mikael Wahlberg och Kim Staal).- Jodå, jag var rejält spelsugen. Det här med att se matcherna på TV:n är inte min melodi. Och i en sådan här match när vi vinner stort och dessutom får göra några snygga mål känns det förstås ännu bättre.

(Wernblom igen)- Jag hade svårt att få fart på benen idag. Men så är det väl när man matchar väldigt tätt...

(Mattias Weinhandl gjorde tillsammans med Joakim Lindström sin kanske svagaste slutspelsinsats hittills)- Det kändes redan innan match att det inte var min dag. Jag kände mig störtseg.

(Hade det möjligen något med lördagens födelsedagsfirande att göra för Jan Öbergs del?)- Nej, den vill jag helst inte prata om alls. Grabbarna misstänker nämligen att det var mina bjudtårtor som orsakade Tompas och Pihls magsjukor.

(Öberg ser dyster ut för en stund)- Men det tror inte jag. Tobbe Lundström åt ju upp en halv helt på egen hand...

(Öberg skiner upp igen...)Uppsnappat av Fredrik Hagberg och Jens Näsman

Mer läsning

Annons