Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

RUIF-damerna har inte gett upp

Annons
RUIF-damerna har inte gett upp

Remsle UIF fortsätter kampen om ett nytt kontrakt i dam II-an. Det blev 1-1 (1-1) - med mersmak - mot topplaget Iggesund i lördags. En poäng som kan bli betydelsefull i sluttabellen.

- En pinne mot Iggesund måste man vara nöjd med, vi gör en kanonmatch rakt igenom tyckte RUIF-tränaren Ulf Söderholm.Ja, Remsle gjorde absolut rätt för poängen. Visserligen var det serietvåan Iggesund som stod för det mesta av bollinnehavet, men hemmalaget försvarade sig bra och skapade de vassaste chanserna. Att fysiskt starka Iggesund var farliga på fasta situationer visades prov på redan i matchinledningen när två vänsterhörnor vara nära att resultera.

Men RUIF var täta i försvarsspelet och kunde efterhand flytta upp sina positioner i planen. I den 21:a minuten fick Ulrika Block en perfekt stickare på vänsterkanten, gick lätt förbi sin bevakning och avslutade hur säkert som helst med en bredsida i burgaveln, 1-0.

En perfekt start för Remsle som i det läget höll spelet mycket bra uppe. Men så var det ju det där med Iggesunds fasta situationer. I den 36:e minuten letade sig en frispark in i straffområdet. RUIF-målvakten Jenny Karlsson fick inget fäste på det hala gräset och seriens skyttedrottning Linda Gröning kunde sätta dit pannan och nicka in 1-1.

I den andra halvleken tog Iggesund över det mesta av spel- och bollinnehavet. Men RUIF fortsatte att spela tätt i backlinjen och det som slank igenom tog målvakten Jenny Karlsson hand om. I stället var det Remsle som ett par snabba spelvändningar skapade halvlekens allra bästa chanser.

Ulrika Block utmanade vasst på vänstersidan och hade även ett direktskott som smet strax utom. Den bästa möjligheten kom dock tio minuter före full tid när Zandra Fjällkeby blev helt fri på Jenny Lidmarks passning, men tvekade lite för länge och skottet gick utanför.

Toppar i ett bra Remsle den här gången var Andrea Dahlqvist och Hanna Ribbefors i backlinjen, Malin Söderholm och Sandra Westin på mitten samt Zandra Fjällkeby i anfallet. Två omgångar återstår. Först Stensätra i en "måstematch" hemma sen seriesegrarna Hudik på bortaplan i sista matchen. Minst tre poäng krävs nog för att det här ska gå vägen.

- Vi ger aldrig upp, vi kommer att fightas hela vägen, sen får vi se hur långt det räcker lovade Ulf Söderholm.

LARS NÄSHOLMRemsle UIF - Iggesund 1-1 (1-1)

Målen: 1-0 (21) Ulrika Block, 1-1 (36) Linda Gröning.

Domare: Nils-Olov Arvidsson, Sollefteå.

Publik: 75

Mer läsning

Annons