Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rörd Peter lämnar damlaget

Stockholm. Det var med en stor klump i bröstet som Peter Svensson igår tog plats i bussen tillsammans med laget för färd hem. Han har gjort sin sista match som coach och tränare för laget.

Annons

Peter Svensson fick inte kröna sitt treåriga verk med den ädlaste medaljen men säkert har han mycket att glädjas åt ändå när han tänker tillbaka. Men igår var det tungt.
Att vi förlorade har jag lätt för att acceptera. Det som är jobbigt är att skiljas från personligheterna i laget. En hel del kommer jag att träffa, och det är bra, men en hel del kommer jag inte att träffa och det är jobbigt, säger Peter och fortsätter:
Att man känner så här är ett grymt bra betyg till spelarna i laget. De har påverkat mig oerhört mycket. Det är stora människor och man får mycket gemenskap.

MAGISKA ÅR
Han säger att laget haft som motto att man ska ha roligt och känna för varandra.
Att man nu har en stor tung klump i bröstet visar väl att vi har lyckats nå upp till det där att ha något extra tillsammans.
Och nog har laget något magiskt tillsammans. På banketten kom Peter ett par minuter efter spelarna, men när han trädde in fick han ett mycket varmt mottagande.
Peter Svensson är våran kung, våran kung, våran kung, skanderade tjejerna så att de överröstade alla andra ramsor som ekade i lokalen och Peter blev lite rosig på kinderna.
Hans roll som coach har inte varit att peka med hela handen, snarare att lyssna.
Tjejerna vill inte ta besluten men de vill vara med och påverka.
Och jag har väl lyssnat på det, säger Peter och tar som exempel när man skulle slå fast målsättningen för säsongen.
Peter själv ville att den skulle heta Guld-säsongen, men det vill inte tjejern höra talas om. De ville att man skulle ta det succesivt och beta av saker och ting efter hand. Och då blev det så.
Om ni hade döpt den till Guld-säsongen hade resultatet varit ett annat då?
Ja, då hade vi nog inte suttit där som spelare igår, säger han och menar att då hade säsongen varit slut långt tidigare.
Samtidigt som han känner ett stort vemod över att lämna laget så tror han att det kan vara dags att göra det.
Nu har jag varit där i tre år, nu behöver de en ny röst. Fortsätter jag kan det bli så att de tycker att de beror på mig, säger han och menar att spelarna och laget ska lita till sitt eget kunnande.

SUGEN ATT SPEL
Även om det kanske är lämpligt att lämna laget nu så är den huvudsakliga anledingen att Peter ska jobba på Riksinnebandygymnasiet i Umeå och då får han inte vara tränare för ett lag. Det kan bli jävsituationer.
Men det innebär också att han kanske får tid att börja spela själv igen, något han verkar sugen på att göra.
När det gäller en ny tränare för laget säger Peter:
Det är viktigt att kemin stämmer.
Gör det det kommer säkert laget att nå nya höjder i framtiden.

KAJ GLÄNNESTRAND

Mer läsning

Annons