Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Robert lämnar Botniatravet – Solvalla nästa

ÖRNSKÖLDSvik. Det har varit på gång en längre tid.
Men nu är det definitivt klart. Robert Karlsson lämnar VD-tjänsten för Botniatravet och blir sportchef på Solvalla där han efterträder Klaus Koch.
– Det ska bli mycket inspirerande att jobba på en av världens bästa travbanor, säger Robert.

Annons

35-åringen fortsätter:
Men jag brinner för den här regionen och jag är övertygad om att Botniatravet kommer att fungera lika bra i fortsättningen, säger Robert.
Han har varit VD både för Umåker och Botniatravet samarbetet mellan travbanorna Solänget och Umåker.
Givetvis är det synd att vi tappar Robert. Han har varit en drivande kraft, säger Mats Östman, ordförande för Solängets Travsällskap.
Enligt Mats kommer samarbetet med Umeåbanan att fortsätta.
Helt klart och nu ska rekryteringsgruppen för banorna träffas för att diskutera en efterträdare till Robert.
Vad har Robert Karlsson inneburit för Solänget?
Han har väl inte gjort något revolutionerande, men varit en stark man i centrala frågor, säger Mats Östman.
Botniatravet bildades i maj 1999. Vad har egentligen Solänget haft för vinning av det?
Vi har inte haft några problem med samarbetet, men vi har inte kommit lika långt som vi hade tänkt. Vi hade stora visioner i början, men har märkt att man måste ta saker pö om pö.
Robert Karlsson:
Solänget har inte förlorat på det, tvärtom. Banorna har jobbat tillsammans på olika arbetsområden och det har fungerat väldigt bra. Allt för att var en ska bli bättre.
Det stora problemet för Solänget är att vi inte har lyckats nå sportsliga framgångar och avsaknaden av profiler.
Robert var med och bildade Botniatravet.

LYCKADES INTE
Vi har inte lyckats uppnå några saker. Sammanslagningen blir inte av. Den gemensamme marknadsansvarige blev inte bra. Magnus Wernblom gjorde ett gott jobb, men tidsbrist på grund av hockeyn i Modo gjorde att han inte hann med allting. Dessutom såg vi att det var bättre att ha två lokala marknadsansvariga.
Ytterligare två tunga saker har gått sämre. Sportsligt och publikt.
Målet var att banorna skulle ha 15 vinster per år inom V75 plus fem finalplatser i de stora ungdomsloppen. Vi hade 13 rikstotosegrar i fjol. I år har det hittills bara blivit sex fyra på Umåker och två på Solänget, förklarar Robert.
Solängets intresseföreningar var banans signum tidigare. Starka organisationer som oftast fick sin röst hörd i de flesta frågor.
De hade ett stort engagemang tidigare, men många personer har tappat lusten. Och jag anser att vi inte har fått något utbyte av samarbetet, säger Staffan Osterling, tränare på Solänget.
Vad säger Robert Karlsson om att intresseföreningarna på Solänget känt sig utanför och därför tappat engagemang?
Det är möjligt att det är så. Om det blir ökande bestämmande uppifrån tappar man intresset. Men jag kan för lite om hur det är på Solänget. En klubbstuga håller ju på att byggas, så nog måste ett engagemang finnas.
Nu finns det planer på att även Dannero ska vara med i samarbetet.

FÖRÄNDRINGAR
Dannero har visat ett intresse och vi har haft två möten med dem. Dannero har tappat sportchefen Mats Sahlén till Bergsåker och det är en anledning till att de vill vara med i samarbetet på något sätt, berättar Mats Östman.
STC håller för närvarande på med att se över situationen regionsvis bland landets travbanor. Enligt Robert Karlsson kommer det att innebära stora förändringar.
Bland annat minskande i tävlandet, men med bibehållna medel.
Robert börjar sin nya tjänst på heltid 1 maj. Fram till dess kommer han att jobba parallellt på Solvalla och Umåker/Botniatravet.
Fotnot: STC är en förkortning för Svenska Travsportens Centralförbund.

SÖREN HÄGGKVIST

Mer läsning

Annons