Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Riktig otursgubbe

ÖRNSKÖLDSVIK. I ishockeyns värld snackas det om små marginaler, slump, tur och otur.
Svedjeholmens forward
Andreas Jonsson snackar
enbart om otur.
Efter två knäskador, mot samma lag, i samma ishall, är säsongen över.

Annons

Nu kan jag i alla fall skratta åt eländet, säger Andreas med ett snett leende och ställer undan kryckorna.
Det här är historien om hockeyspelaren som haft makalös otur den här vintern. Att åka på en knäskada hör liksom till sporten men två!

MOT SAMMA LAG
Och dessutom mot samma lag, i samma hall, i samma period och, som om det inte var nog, i exakt
likadana situationer.
Det är liksom bara för mycket.
Men 24-årige Andreas Jonsson är ett levande bevis att så kan ske, och han är utan tvekan vinterns olycksgubbe i ångermanländsk
ishockey.
I slutet av oktober hade Svedjeholmen seriematch borta mot Sollefteå i Niphallen. I slutet av andra perioden var olyckan framme.
Andreas berättar själv om vad som hände:
Jag åkte in i anfallszon på högerkanten, mötte en back strax innanför blå linjen och blev tacklad lågt. Jag fick hela hans tyngd på högerknäet och kände direkt att något var fel.
Det konstaterades att det inre ledbandet i knäet var nästan avslitet och Andreas fick vila från ishockeyn i åtta veckor.
Han hann med att spela sex matcher innan nästa smäll mot Sollefteå, i Sollefteå och det handlade om samma skada. Enda skillnaden var att den här gången kom smällen på vänster knä.
Det var exakt samma situation som förra gången, i exakt samma läge i anfallszon. Enda skillnaden var att jag inte blev tacklad av samma back.

VILJESTARK
Andreas fick träffa samma läkare igen som kunde konstatera att det inre ledbandet var ordentligt skadat och det var bara att plocka fram kryckorna igen. Säsongen var över för svedjeholmsspelaren.
Det märkliga är att Andreas som spelat nio säsonger i Svedjeholmens A-lag tidigare knappt råkat ut för någon skada. I alla fall ingen av den art att han tvingats vila från ishockeyn. Men tydligen har han fått tillbaka allt retroaktivt den här säsongen. Förutom de två knäskadorna har Andreas brutit näsbenet och skurit sönder läppen.
Och efter de här smällarna lägger Andreas förstås rören på hyllan...
Aldrig. Jag tänker träna stenhårt i sommar för att komma tillbaka.
Den här vintern hann Andreas med att spela 13 matcher, göra tio poäng (sju mål och tre assists), så visst har han varit saknad hos Svedjeholmen, som haft en tung vinter.
Hockey är fortfarande väldigt skoj så jag har inga planer på att lägga av. De här skadorna kan faktiskt vara något positivt på sikt, för nu ska jag träna ännu hårdare,
säger Andreas.
Så nästa säsong är han med i leken igen, men han lär se upp när Holmen möter Sollefteå i Niphallen.

PER HÄGGLUND

Mer läsning

Annons