Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Riksman – en manför Modo?

ÖRNSKÖLDSVIK. I snart tre månader har Modo Hockey jagat en ny målvakt.
Till helgen lär övergången vara klar.
Enligt vad ÖA erfar handlar det om Helsingfors IFK:s 25-årige målvakt Juuso Riksman.

Annons

Direkt efter den tredje och sista finalmatchen mot Färjestad deklarerade Tobias Lundström att han ville lämna ishockeyn, Modo Hockey och framförallt Örnsköldsvik. Sedan dess har Modo jagat en ny målvakt.
Klubben har redan Peter Hirsch i truppen, men har jagat en ny målvakt då Modo Hockey helst ser att talangen Mikael Zajkowski skaffar sig erfarenhet i allsvenskan.

NEJ AV TOPPMÅLVAKTER
Enligt Modo Hockeys sportchef Bengt Hedin så var Modo i första hand ute efter två etablerade målvakter. Först samtalade man med finske landslagskeepern Pasi Nurminen och därefter slovakiske världsmästarmålvakten Jan Lasak.
Åttonde maj fick vi nej av Nurminen då Atlanta Thrashers vill satsa på honom i framtiden. I ett senare skede riktade vi in oss på Lasak och han sade att han kan tänka sig spela för Modo, men inte just nu. Han vill fullfölja sitt kontrakt med Nashville, säger Hedin.
Och eftersom det inte längre är många målvakter lediga just nu har Modo fått dammsuga marknaden. Och det verkar som om klubben har fått napp. På kroken; 25-årige Juuso Riksman som så sent som i april debuterade i det finska landslaget.
Jag kommenterar inga enskilda namn, med hänsyn till spelarens nuvarande klubb. De vill skaffa en ersättare innan det blir officiellt, säger Bengt Hedin.
Hedin säger i alla fall att spelaren det handlar om är ansedd som en stor talang och att han ska kunna komplettera Peter Hirsch och ge denne en match om rollen som förstemålvakt.

TRÄNAR PÅ MÅNDAG
Jag räknar med att han ska vara klar för oss när vi går på is på måndag, säger Hedin.
Juuso Riksman är 25 år, född i Helsingfors och har Helsingfors IFK som moderklubb. Han är en stor målvakt, 79 kilo tung och 185 centimeter lång. Han har mest spelat division I-ishockey i Finland, men har också en säsong med Kiruna Miners (säsongen 99/00).
Han fick sitt stora genombrott i vinter då han spelade 21 matcher från start i FM-ligan med räddningsprocenten 91. Han var också utlånad till division I-klubbarna Järvenpää och Forssa.
Riksman avslutade säsongen med att debutera i det finska landslaget när Lejonen mötte Ryssland i två landskamper inför VM.

PER HÄGGLUND

Mer läsning

Annons