Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rena målorgien, Timrå

ÖRNSKÖLDSVIK. ”Det måste varit länge sedan Timrå gjorde fyra mål”.
Konstaterade Magnus Wernblom samtidigt som han suckade över förlusten i Kempehallen.

Annons

Modos bäste i går har bra koll. Det var nämligen bara tredje gången den här säsongen som medelpadningarna mäktade med fyra fullträffar. Två gånger mot Modo.
Timrå slog Modo på hemmais med 4-0 den 25 oktober och 27 september besegrades Djurgården med 4-1. Fler än fyra har det inte blivit.
Segern inte orättvis
Nye Timråtränaren Lars Molin fick en kanonstart. 4-3-segern efter sudden death var inte alls orättvis. Timrå krigade hårt och efter en stund fick man matchen precis dit man ville.
– Vi skulle spela enkelt och det lyckades vi bra med. Modo blev mer och mer frustrerade ju länge matchen led. Vi gjorde en otroligt bra arbetsinsats, sade Molin.
Jim Brithén snackade om att dumma utvisningar bidrog till att hans manskap tappade kommandot efter en fin inledning. Man gör lätt för sig som tränare med ett sånt uttalande.
Trångt framför Fredrik
Nog måste man kunna kräva att ett topplag i elitserien ska ha motdrag när man möter ett vilt kämpande jumbolag. Det kunde ju inte komma som någon större överraskning att Timrå uppträdde som man gjorde.
Det vill säga krympte ytorna för Modo och hade mycket folk framför duktige Fredrik Andersson i målet. Modo körde gång på gång in i muren av medelpadingar.
Det var märkligt att Modo släppte det initiativ som man hade i början. Man slarvade betänkligt i uppspelen och trots tre enmålsledningar stressade modoiterna alldeles för mycket.
Det såg annars riktigt bra ut under de inledande tio minuterna. Bra fart på skridskorna och bra rörelse. Kedjan med Tommy Pettersson, som var så lyckosam i Delfinen i tisdags, hade några fina byten och rörde om rejält i Timrås zon.
Att dessutom Modo fick ett tidigt ledningsmål – efter 2.39 – trodde man skulle innebära att det skulle rinna iväg målmässigt.
Just Tommy Pettersson var nära 2-0, men missade friläget efter drygt fem minuter. Förre Modo-keepern Fredrik Andersson läste skottet bra.
Hemmaspelarna tappade sedan farten. Timrå utnyttjade ett power play och satte 1-1 tidigt i andra perioden.

ZETTERBERG EN LJUSPUNKT
Modo hade ledningen med både 2-1 och 3-2, men Timrå gav aldrig upp utan kom hela tiden tillbaka. Starkt av medelpadningarna som krigade till sig två värdefulla poäng.
Landslagsstjärnan Henrik Zetterberg är kul att beskåda. Han är en av elitseriens få artister. En spelare som vågar göra en dragning framför eget mål. Zetterberg var isens klart bäste spelare. Han låg bakom tre av målen. Oj, vad bortgjord Modobacken Andreas Pihl blev när Zetterberg trampade förbi Pihl innan 3-3-målet.
Mattias Weinhandl och Zetterberg hade stor show i Sweden Hockey Games. Modos landslagsman var dock mycket osynlig i går. Något som han varit i många matcher på sistone. Weinhandl har inte alls samma bett i skridskoåkningen som han visade i Globen.
Jim Brithén sade innan gårdagens fight att han ville se fler än fem sex spelare som träder fram. Det fick han inte uppleva den här aftonen.

”WERNER” ÅTER EN KRIGARE
Magnus Wernblom, som inte hade sina bästa dagar mot Luleå i tisdags, var återigen den där krigaren som vi är vana att se honom som. Wernblom inledde målskyttet med ett typiskt viljemål.
Vi fick uppleva årets slashing i Kempehallen. Timråbacken Pär Styf, tidigare Modo, drämde till med full kraft på Magnus Wernbloms byxa så det hördes i hela hallen. Domaren såg det inte, men han fick hjälp av linjedomaren.

SÖREN HÄGGKVIST

Mer läsning

Annons