Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekordstort juniorstall

/
  • I 21 IF har nu inte mindre än åtta juniorer på GB-skolans skidskyttegymnasium och de är fr v: Maxim Murashkin, Sebastian Samuelsson, Märta Jakobsson, Regina Oja, Sara Hägesten, Victoria Karlsson, Moa Martinsson och Johan Bergman.

Skidskytteklubben I 21 IF i Sollefteå har rekryterat två nya juniorer inför säsongen och det är Maxim Murashkin från Luleå Gjutare och Moa Martinsson från Gällivare.
Med de här nytillskotten har klubben ett rekordstort stall med inte mindre än 16 juniorer.

Annons

– Det här är frukten av den ungdomssatsning vi gjorde i klubben för några år sedan och det här är bra för att vi ska kunna behålla vår position som en riktigt bra skidskytteklubb, säger Hans Nauclér i I 21 IF.

Maxim Murashkin är ursprungligen från Ryssland men flyttade i unga år med sina föräldrar till Sverige. Han tävlar i klassen 20-21 och var under förra säsongen ofta med i toppen i landets juniortävlingar.

– Många gånger var han topp-fem och vi hoppas förstås att han ska fortsätta utvecklas hos oss, säger Hans.

Moa Martinsson är ett relativt nytt namn inom skidskyttesporten. Hon tävlade tidigare enbart som längdåkare men har nu valt att satsa på skidskyttet. Gemensamt för de här två förvärven var att det själva sökte kontakt och ville byta till I 21 IF och båda går på GB-skolans skidskyttegymnasium.

På skidskyttegymnasiet är för övrigt I 21 IF flitigt representerade. De har inte mindre än 8 juniorer som på dagarna kombinerar studier med skidskytte på GB-skolan.

Det är ingen tvekan om att I 21 IF blir att räkna med på juniorsidan i vinter och i de leden är som ni förstår allting bara positivt. Däremot är det lite mera bekymmersamt på ungdomssidan:

– Vi kommer att göra en kraftsamling för att försöka rekrytera fler ungdomar framöver. Vi har kontinuerlig kontakt med nya skidklubben och hoppas att det ska utmynna i någonting positivt. För vi ser gärna att ungdomarna kombinerar längdåkning med skidskytte och därför har vi och skidklubben valt olika träningskvällar.

Apropå skidskytte och I 21 IF kan vi också berätta att det pågår ett arbete med att byta ut målsystemet på skidskyttestadion. Det gamla målsystemet är nedmonterat och ett nytt, eller snarare ett begagnat i nyskick, ska installeras och vara klart någon gång under nästa vecka.

Mer läsning

Annons