Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Regnig cupdag – disc ot på kvällen värmde

Bonäset. Regnet strilade över spelare och åskådare vid fotbollsplanerna på Bodum igår. Men några som höll sig torra i regnet var de som skötte om hamburgeriet.
– Första dagen på semestern firar man med att stå här, skämtar Thorbjörn Öhlund medan han vänder hamburgarna på grillen.

Annons

Han och Christina Wikström har eftermiddagspasset, som varar mellan klockan två och sju. De verkar trivas med att servera grillade hamburgare och kokta korvar till spelare, föräldrar och vem än som vill ha något i magen.

INGA SURA MINER
Den här arbetsplatsen är rolig, säger Christina Wikström.
Det är inga sura miner, alla är glada, fyller Thomas Öhlund i. Och vi har inte fått några klagomål.
Thomas och Christina är två av alla de funktionerande föräldrar som gör Örncupen möjlig.
För varje barn som är med i BK Örnen finns det också en plats på en arbetsstation för föräldrarna att besätta.
För Thomas Öhlunds del innebär det att han, förutom att vända hamburgare på Bodum, också måste göra ett pass som resultatansvarig uppe på Skyttis. Han har en tös med i Flickor 90, vars arbetsplats är hamburgeriet, och en pojke med i 92-laget, som fått resultatservicen på sin lott.
Men det är inte bara föräldrarna som får rycka in när det cup.
Idag jobbar vi båda två samma tid, så då får mormor och morfar ta hand om barnen, säger Christina Wikström för att förklara hur engagemanget påverkar hennes familj.
Samtidigt spelas det fotboll för fullt på alla planerna. Matcherna avlöser varandra. När Modos och Ljusdals P-91-lag gick av planen efter att ha spelat 1-1, klev Hägglunds och BK Örnens F-91-lag på. Och så rullar det på.

HAMBURGARNA GÅR ÅT
Och hela tiden är det full fart i hamburgeriet.
Vi har varit med förut så vi vet att det är bra ruljans, säger Thomas Öhlund.
I år är det lite större tryck än vanligt i Bodum eftersom man spelar på tre planer istället för två. Det är bara regnvädret som håller nere publiksiffran något.
Tur att vi byggde den här hamburgerian, säger Jan Wernersson, som kommit in under tak för att byta från domarskorna till vanliga joggingskor.
Fy för att behöva stå under tält i det här regnet, säger han.
Hamburgerian i Bodum ligger i anslutning till kiosken och nytt för i år är att det är en permanent lösning, med riktigt trägolv och rejält tak. Förr om åren har hamburgarna och korvarna lagats till under ett tält.

FULLT UPP FÖR WERNERSSON
Jan Wernersson är domaransvarig under Örncupen Men det räcker inte med det, som förälder, tränare, domare och domaransvarig har han schemat fulltecknat under cupen.
Jag dömde i morse och så nu. Och dessemellan spelar vi själva, säger han och ler brett.
Och så verkar det vara för många av föräldrarna och ledarna i BK Örnen under deras egen och Örnsköldsviks fotbollsfest Örncupen fullt upp hela tiden.

KAJ GLÄNNESTRAND

Mer läsning

Annons