Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Redo för guld – igen

ÖRNSKÖLDSVIK. I dag börjar VM och världens bäste innebandyspelare känner sig jagad.
Med tre VM-guld i bagaget är det många i innebandyvärlden som gärna ser Martin Olofsson trilla ned från tronen.
– Finländarna anser själva att de är jättefavoriter, det passar oss bra, säger Martin.

Annons

Ö-vikssonen Martin är inte bara världens bäste innebandyspelare, han är också den mest välmeriterade. När han nu gör sitt fjärde VM kan det inte bli hans bästa turnering någonsin, bara en lika bra.
Har man som Martin Olofsson redan hunnit bli världsmästare tre gånger, blivit uttagen till all star-team och blivit vald till mest värdefulle spelare så är det svårt att toppa.
Men det ska bli kul att spela VM igen, speciellt när Finland är så segersäkra, säger Martin.
Sverige inleder VM-spelandet i Helsingfors idag med att möta Danmark, och om en vecka är det meningen att Martin, Joakim Bäckström och de övriga i svenska landslaget ska spela VM-final i flotta Hartwall Arena.
Ska till final
SKA TILL FINAL
Om vi inte gör bort oss och bara spelar koncentrerat så ska vi ta oss till final, säger Martin.
Trots sin ungdom är Martin veteran och nyckelspelare hos regerande mästarna, och tittar man i hans meritlista är det lätt att förstå varför.
Tre VM-turneringar, tre VM-guld.
Med i all star-team tre gånger.
Två gånger utsedd till VM:s mest värdefulle VM-spelare.
Mål i samtliga tre VM-finaler.
En imponerande meritlista, men tro inte att Martin är mätt.
Nej, VM är hur skoj som helst. Nu när turneringen startar är det inga problem med motivationen, men jag kan väl säga att en vanlig träningshelg med landslaget inte är lika rolig i dag som för sju år sedan.

SNART SEMESTER
Nu har Martin bara en dryg vecka kvar till semester och han kan se tillbaka på ett fantastiskt år. Efter flera framgångsrika säsonger hemma i Ö-vik kände han att det var dags att prova något nytt och valde att spela en säsong i Schweiz. Och innan han samlades med de i övriga i landslaget gjorde Martin klart för ytterligare en säsong i Alligator Malans.
Både sportsligt och socialt har det varit ett fantastiskt år. Det har gått bra i klubblaget och både jag och Anna stortrivs i Schweiz.
Lätt ladda om
Och efter att ha vunnit både ligatiteln och den individuella poängligan så var Alligators klubbledning angelägen att ha Martin kvar.
Jag hade ett kontrakt som löpte över ett plus ett år, så jag sa ja till en fortsättning. Det var inget svårt beslut.
Martin menar också att det inte är särskilt svårt att ladda för en ny VM-turnering. Han säger att det största han varit med om var VM-guldet i Sverige -96, och att känslan från den turneringen börjar infinna sig nu.
Vi vann guld i Globen som var fullsatt. Det verkar vara samma sug kring innebandyn här i Finland som det var då i Stockholm.
Skillnaden är bara den att det är Finland som är publikfavoriter den här gången.
De har ett bra lag och när vi möttes i Finland för två månader sedan var de mycket bättre. Jag har för mig att Finland vann med 72, säger Martin.
Martin kommer att bilda anfallsvapen med Pixbospelarna Niklas Jihde (vald till årets spelare) och Anders Hellgård och de tre har verkligen funnit varandra.
Niklas har utvecklats enormt och Hellgård är lik Janne Sjödin i sin spelstil, duktig såväl offensivt som defensivt.
Däremot kommer Martin inte att spela i samma femma som bäste polaren, ÖSK-backen Joakim Bäckström. Jocke kommer att kampera ihop med Mattias Axelsson, också han Pixbo.
Men vi delar rum, precis som vanligt, säger Martin.
Och nästa helg kanske de håller i VM-bucklan tillsammans.

PER HÄGGLUND

Mer läsning

Annons