Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rättvis Modo-seger i derbyt

Annons
Rättvis Modo-seger i derbytörnsköldsvik

Första halvan av årets första länsderby i elitserien var Timrås.

Den andra halvan Modos.

Men eftersom Modo-övertaget var klarare var det inte så mycket att säga om slutsiffrorna, 3-1 (1-1, 1-0, 1-0).

Det var sannerligen dukat till hockeyfest i går kväll i Kempehallen.

Hela 5 455 personer hade löst entrébiljett till säsongens första länsderby, och även om de inte bjöds på en fulländad hockeyunderhållning så var den i alla fall klart godkänd.

Timrå började matchen bäst och det gav dem också periodens båda numerära överlägen.

Men precis när Modos utvisade Mikael Wahlberg satte sina skridskor på isen snodde Peter Högardh pucken av Timråbackarna på Modos blålinje, och helt solo med Phillippe deRouville gjorde han inget misstag.

- Skönt att få sätta en balja redan i första hemmamatchen, log Högardh som förutom målet var en av Modos allra bästa spelare.

Så länge som han fick vara med alltså...

Sex minuter in i slutperioden fick han, plus tre andra spelare (Modos Peter Öberg samt Timråduon Tommi Rajamäki och Markus Matthiasson) lämna isen för resten av matchen.

Snöpligt för den tekniske liraren som briljerat med massor av fina öppnande passningar och läckra dragningar under matchen.

- Ja, det kändes verkligen tråkigt att behöva lämna isen så där. Speciellt när en kompis från Halmstad kommit hit för att se mig, menar Högardh.

Den kompisen var faktiskt ingen annan än den nye AIK Hockey-tränaren Jens Larsson...

Peter Högardh kunde dock se sitt Modo vinna på intern-TV:n tämligen komfortabelt sedan han tvingats lämna isen.

Det matchavgörande målet sattes efter sju minuters spel av slutperioden.

Målskytt var passande nog Magnus Wernblom, som därmed blev historisk i Modotröjan. Hans 3-1-mål i spel 6 mot 5 (avvaktande utvisning på Marcus Karlsson) var hans 170:e i Modotröjan i elitseriesammanhang.

Per Lundquist hade det gamla rekordet på 169.

- Klart det är kul att skriva historia, men målet var inte så värst svårt att göra. När jag fick chansen att hoppa in från bänken som sjätte man drog jag direkt mot mål. Och som tur var såg Micke Pettersson mig, tackar Wernblom.

- Såg och såg. Han skrek ju så högt att det var omöjligt att missa att han var på väg fram i läge, flinar Pettersson från sin plats i duschen.

I Modo svarade Tobias Lundström för en del fina räddningar i första halvan av matchen, men sedan fick han det lugnare allt eftersom Timrås ork tröt.

På backsidan var Per Hållberg, Pierre Hedin och Gregory Johnston de bästa, medan de högsta forwardsbetygen går till Peter Högardh och Kim Staal. Staal kom mycket starkt under den senare delen av matchen och visade att han är ett precis så bra nyförvärv som Modo hoppats på.

Jens Näsman

Mer läsning

Annons