Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Räkna inte bort ÖSK

ÖRNSKÖLDSVIK. Räkna aldrig ut ÖSK:s innebandyherrar.
Det gjorde vi på träbänkarna i sporthallen och det gjorde Jönköping.
Det var ett misstag.
En fantastisk sista period gör att ÖSK kan fortsätta att drömma om slutspel.

Annons

88 slutade rysaren sedan ÖSK hämtat upp ett 47-underläge i sista perioden, men det var ändå ingen glädje i ÖSK-lägret. Dels vann värsta konkurrenten om den sista slutspelsplatsen, Järfälla, dels så hade ÖSK faktiskt en 87-ledning i slutminuterna.
Vi ger aldrig upp och det visade vi idag. Vi ska fortsätta att kriga för en slutspelsplats även de sista omgångarna, säger tremålsskytten Fredrik Altelind.
Märklig match
Det här var en mycket märklig innebandymatch där ÖSK hela tiden både var ett och två steg efter. Jönköping var lite vassare, lite hetare och lite smartare än hemmalaget som hade stolpe ut i två perioder, både chansmässigt och med domsluten.
ÖSK låg under med 36 i mitten på den andra perioden, men när Peter Sellin reducerade fick ÖSK lite hopp.

ENORM MORAL
Ett hopp som såg ut att släckas direkt i inledningen på den sista perioden då Jönköping återigen skaffade sig en tremålsledning. Men då visade ÖSK på enorm moral och lyckades vända efter stundtals alldeles lysande spel.
Vi fick inte mycket med oss och hade ingen tur i avgörande situationer, men vi fortsätta kriga utan att gnälla, säger Fredrik Altelind som kämpade hårdast av alla ÖSK:are.
Och hänger det bara på inställningen så når ÖSK slutspel.
Fyra sekunder efter att Jönköping gjort 47 så så reducerade den fram till dess helt osynlige skyttekungen Andreas Carlbom. Och bara en halvminut efter sitt 57-mål så slog Carlbom till igen och ÖSK var verkligen med i matchen. Fredrik Altelind gjorde 77 efter 6.12 och då var det här helt plötsligt ÖSK:s match.
När Peter Franzén krigade in ledningsbollen fram till 87 så var det i det läget både logiskt och rättvist. Då var Jönköping, som suttit i förarsätet i 50 minuter ordentligt skakat. Men ett stenhårt kantskott från Janne Bjerlestam med knappt två minuter kvar gjorde att lagen delade poängen.

ALLT PÅ ETT KORT
Tränaren Håkan Gidlund satte allt på ett kort i förlängningen, matchade de bästa spelarna och plockade till och med ut målvakten Magnus Sedin i slutsekunderna för att få en extrapoäng, men närmare än ett skott i stolpens insida kom inte ÖSK.
Därmed är nu glappet fyra poäng till en slutspelsplats, plus att Järfälla har en match mindre spelad. Men ÖSK har fyra matcher kvar, och ska bland annat möta Järfälla på hemmaplan.
Vi ska i alla fall försöka greja det här och visade idag att vi aldrig ger upp, säger Altelind som fram till mötet med Jönköping haft stora problem med målskyttet.
Jag har haft otroligt många chanser men missat, och då har också självförtroendet körts i botten, säger Fredrik.
Kanske det har lossnat nu.


PER HÄGGLUND

Mer läsning

Annons