Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pzazz – en raketvinnare?

Örnsköldsvik. Bergsåkerstränaren Håkan Skoglund är flitigt i elden ikväll. Sju uppsittningar varav fyra som vikarie för avstängde kollegan Robert Bergh. Vi blir inte förvånade om Skoglund sätter dit några vinnare ikväll!

Annons

Lolita Lord (6/V5-4) har jag inte kört sedan jag vann med henne på Dannero i början av maj. Hon fick ett snällt lopp i tredje par invändigt och gick då riktigt fort när luckan kom 100 kvar. Hon är hygglig från start men ingen raket. Jag tycker att hon skall räknas tidigt här.
Pzazz (7/V5-5) känns bra och är klart på gång. Han spurtade bra senast som trea på Hagmyren. Det är en riktig startraket som är född till att starta Hans bästa bit är från början men det här ser inte så blodigt ut på förhand. Vi tar ledningen och sedan får vi se hur långt det räcker, säger Håkan.
Robert Bergh skickar fyra hästar till Solänget men själv är han avstängd och lejer alltså Håkan Skoglund att förvalta chanserna.
Västerbo Legend (10/lopp 2) spurtade bra efter en snäll resa senast. Han är knepig men kan en del och har jobbat bra en längre tid. Lämplig omgivning här och inte helt borta.
Västerbo Expressen (3/V5-1) stumnade senast och de senaste åren har han haft lite problem över längre distanser. 2140 som det är ikväll är hans bästa. Styrkan finns ändå och han tål att gå utvändigt. Formen är bra och det här ser bra ut på förhand. Som jag ser det är han självklar tipsetta i loppet!
Victoria Chill (1/V5-2) bromsade sig i fel när hon var på väg mot ledning 1100 kvar senast. Det var synd för hon kändes klart bättre än tidigare. Hon ser bra ut för dagen och fick ett fint läge. Håkan får prova för ledningen och det skall vara en vettig platschans. Red Eagle (7/lopp 8) är väldigt ojämn. Senast var han i alla fall bra som hårt anmäld och därefter har han jobbat på riktigt bra. Han har lätt för sig men med tanke på resultaten hittills är han svårbedömd även för mig, säger Robert.
Ove A Lindqvist brukar alltid ta för sig och på slutet har det verkligen stämt bra i loppen. Vi har bland annat Solvallasegern med Gims New Moon i färskt minne ett lopp där Långben svarade för en briljant styrning. Ikväll gästar han med bland annat pigge 12-åringen How Powerful som senast vann ett sprintlopp på 12,2 (!).
How Powerful (6/V5-1) var jättefin senast i Östersund. Han vann överlägset och kändes faktiskt helt okörd i mål. Jag har stor respekt för Västerbo Expressen men min är jämn med de andra och det lutar åt att jag väljer att köra i ledningen. How Powerful är värd ett streck på kupongen.
Ocean Hornline (13/V5-2) och Nancy Aling (13/V5-4) jagar varsin matlapp.
Torremilanos (8/lopp 8) har en oerhörd kapacitet men är tyvärr lika osäker. Jag hoppas att Solängets bana är fastare och hårdare ikväll, det skulle gynna honom. Han skall kunna en bra bit under 1,18 för dagen, så går han bara felfritt är det en vettig segerchans, fastslår Lindqvist.
Jan Norberg har totalt sex körsvenschampionat på Solänget. I topp de två senaste åren och just nu tvåa bakom Lars Lindberg i den ligan. Norberg ser ut att ha det väl förspänt ikväll.
Barry Bus (14/lopp 1) står byngligt till men fartmässigt skall han kunna runda dom. På Dannero näst senast var han sjuk men vid segern senast var han åter sig själv. Hästen utvecklas hela tiden och skall räknas tidigt.
Prince Meadow (7/lopp 1) gjorde ett bra lopp när jag körde honom för en tid sedan. Men han har hoppat mycket och i första hand gäller det att köra felfritt.
Ideal Willing (7/V5-1) är en underbar häst som gjort det fantastiskt bra. Han har moralen kvar och samma inställning som när han var två år.
Med klaff på bitarna kan han knipa en plats.
Järbo Tora (3/V5-3) blir svårtuggad om hon fungerar lika bra som i kvalet. Hon var jättefin då och det här ser bra ut på förhand. Min bästa chans i omgången!
Zita Lebibo (12/V5-4) fick dödens senast och stretade på riktigt bra.
Hon står illa till och vi kör för en mindre peng.
Amiral Toy (1/V5-5) var det länge sedan jag körde. 1640 är väl inte hans likör men han är löpärlig och har ett bra läge. Ett platsbud i första hand.
Portello (9/lopp 9) är inte lättkörd och galopperade för Stig H Johansson senast. Han har haft bra form en längre tid men det har strulat mycket för honom. Vid segern i Skellefteå var han väldigt rejäl, han är stark och kan göra loppet själv. Han skall normalt lägga detta gäng på rygg, tycker Janne.
I skrivande stund förelåg inga programändringar. B-O MÅNSSON

SPORTEN

Mer läsning

Annons