Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

PWWC kan bli inställt i Sollefteå

/
  • Alla inblandade idrottsföreningar i Paralympic Winter World Cup i Sollefteå hotar att hoppa av arrangemanget på grund av kommunens beslut att avveckla det alpina skidgymnasiet.

Alla inblandade idrottsföreningar i Paralympic Winter World Cup i Sollefteå hotar att hoppa av hela arrangemanget.
Det kan medföra att det inte blir några tävlingar alls i Sollefteå i februari 2013 och inte heller kommande år.

Annons

– Vi kräver att kommunen river upp beslutet att lägga ned alpina skidgymnasiet, eller till att börja med tar fram en konsekvensanalys av beslut och visar oss det.

Det säger Niklas Eriksson, Mia Karlsson och Hans Nauclér, ordföranden i Sollefteå Hockey, Sollefteå Skidklubb och skidskytteföreningen I 21 IF och betonar att de ställer sig bakom och alpina klubben som redan deklarerat att de inte ställer upp med funktionärer under vinterns tävlingar.

– Att lägga ned alpina gymnasiet är ju inte direkt vad man förväntar sig när Sollefteå går ut och marknadsför sig som den stora vintersportstaden. Det här är illa skött och tyder på att de inte tänker längre än näsan växer, säger Hans Nauclér om Barn- och skolnämndens beslut.

– Av det här beslutet att döma har de inte sett till helheten och heller inte konsekvenserna av det i framtiden. För blir det inga PWWC-tävlingar i år har jag svårt och se att de det skulle bli några tävlingar i framtiden, menar Mia Karlsson.

Hockeyklubbens Niklas Eriksson skräder inte orden utan känner även han stor bitterhet över beslutet.

– Vi har alltid varit positiva, ställt upp från hockeyklubben för det här evenemanget genom att vi tycker det är bra för Sollefteå. Men kälkhockeyn som det handlar om är ju ingenting som genererar fler ungdomar i vår verksamhet. Då man tycka att kommunen också ska tänka i banor som att nyttja, och inte utnyttja, föreningslivet.

Klubbordförandena i de berörda föreningarna efterlyser alla en konsekvensanalys av beslutet att lägga det alpina gymnasiet. De tror nämligen att beslutsfattarna bara tagit ställning utifrån själva skolpengen vad varje elev kostar, och inte vad de lämnar efter sig i form av hyror, mat och så vidare.

– Det vi efterlyser nu är en dialog med kommunens tjänstemän som bereder ärendena. Dialogen med politikerna känns det som man har vart fjärde år när man lägger en röst på dem, avrundar Niklas Eriksson.

Mer läsning

Annons