Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Puttom svarar Veckefjärden med att sänka sina avgifter

Golfaktiens dagar är räknade på Veckefjärden.

Nu kommer svaret från Puttom.

Nästa vecka väntas klubbens medlemmar säga ja till en sänkning av årsavgiften.

Annons

– Det där är en fråga som kommer upp på höstmötet, säger Puttoms ordförande Lars-Gunnar Danielsson.

På onsdag hålls det höstmöten på golfbanorna; både norr och söder om Örnsköldsvik. På Veckefjärden ska det bland annat väljas styrelse för kommande period – och på Puttoms möte kommer årsavgiften att vara ett intressant ämne.

Den frågan steg kraftigt i värde sedan Forspro meddelat intresse av att köpa in samtliga aktier på Veckefjärden. Forspro betalar en krona styck för aktier som kostat ägarna minst 30 000 kronor.

I enstaka fall har aktieägarna betalat 45 000 kronor för aktien som nu är värd en spänn.

Det står ännu inte klart hur Forspros initiativ tas emot av aktieägarna, men mycket tyder på att tillräckligt många kommer att säga ja till affären för att den ska bli av.

Och det leder nu till att diskussionen om årsavgifter blir mer intressant även på Puttom, där antalet medlemmar har sjunkit de senaste åren.

– Det har försvunnit en del, säger Lars-Gunnar Danielsson. Jag ser gärna att vi blir fler som spelar ute hos oss.

Danielsson berättar att antalet medlemmar är 1 064 – och att målsättningen ligger mellan 1 200 och 1 300.

Varken på Veckefjärden eller på Puttom vill man tala högt om någon kamp om golfspelarna i Örnsköldsvik. Men nu när golfaktien snart bara är ett minne, och spelarna på Veckefjärden inte längre är låsta av den, kommer strömningen mellan banorna att bli större än tidigare.

Frågan är åt vilket håll det går flest spelare.

På Veckefjärden är man medveten om att det inte enbart räcker med att skrota aktien. Det krävs en rejäl sänkning av årsavgiften, som idag ligger på en bra bit över 7 000 kronor för en senior, för att vara en allvarlig konkurrent till Puttom.

Puttom har i dag en årsavgift för seniorer på 4 200 kronor, som villkoras med ett lån på 8 000 kronor som återbetalas när spelaren går ur föreningen. Den som inte vill låna ut några pengar till Puttom betalar 4 750 kronor per säsong.

Enligt uppgift till ÖA skissar Puttoms ledning nu på ett förslag som ger seniorer rätt att spela för 3 900 kronor per säsong, förutsatt att man säger ja till lånet på 8 000 kronor.

– Vi har en massa funderingar som ska upp på mötet, säger Lars-Gunnar Danielsson. Styrelsen funderar på nya avgifter över hela linjen, till ett system som är mer anpassat.

Det måste vara första gången som ni sänker er årsavgift.

– Ja, kanske det, om det blir av. Mötet den 28 ska ta den frågan. De här frågorna ska tas där först.

Varför har ni planer på att sänka priserna?

– För att möta verkligheten, bland annat brevlådeklubbarna.

Lars-Gunnar Danielsson fortsätter:

– När Veckefjärden nu ser ut att ändra strukturen så öppnar det frågor om samarbete mellan klubbarna. Jag ska ringa deras ordförande Dan Lundgren och höra vad han säger.

Från Norrfällsviken rapporterar klubbordföranden Anna-Lena Nyberg att deras decembermöte inte förväntas ta beslut om några avgiftsförändringar.

– Vi går sakta och säkert åt rätt håll. Jag tror inte att några hundringar hit eller dit spelar så stor roll.

I Norrfällsviken kan den som lånar ut 5 000 kronor spela en säsong för 3 200 kronor.

Mer läsning

Annons