Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Puttom spelklar på rekordtid

ARNÄSVALL. Mycket nytt är det på gamla Puttom.
Carl Edblom sitter med ordförandeklubban.
Mattias Rosdahl har hand om shop och utbildning.
Tillsammans drömmer de om att få bygga ut nio hål.

Annons

Den senaste tiden har det mest varit snack om Peter Forsbergs golfbana vid den södra infarten till Örnsköldsvik.
Men det är på den andra sidan av staden som den hittills enda spelbara golfbanan ligger.
Och den fräscha 35-åringen har varit spelbar länge redan. Man får gå tillbaka mycket långt i tiden, frågan är om det hjälper, för att finna när de första bollarna började vina genom luften så tidigt som denna försommar.
Det är en veritabel golf- och styrelseräv som har hand om
ordförandeposten i klubben, Carl Edblom.
Jag var med här ute när det började, minns Calle, som har medlemsnummer 138. Men jag har
aldrig tidigare haft något styrelseuppdrag.

ROLIGARE MÖTEN FÖRR
Slutet av 60-talet minns han emellertid som en period då många av klubbens medlemmar var stark engagerade. Själv förespråkade han inkomstrelaterade lån, vilket förde med sig att det blev livat i en del läger.
Det var roligare årsmöten på den tiden.
De senaste åren har god stämning inte alltid förknippats med Puttom och verksamheten där ute. Snarare har det varit en massa snack till höger och vänster, och det ideella arbetet har det varit svårt att hitta frivilliga till.
Det är en annan tid nu. Det förstår man om man sitter över en lunch med Calle.
Jag har aldrig varit med om en så engagerad styrelse i hela mitt liv. Normalt måste man göra en hel del ideellt arbete själv, men här behöver jag ju nästan inte göra någonting alls.
Säger Calle och tittar på Mattias Rosdahl, som är klubbens nya
instruktör. Han kommer närmast från Norrfällsviken, där han var verksam i fyra och ett halvt år.
Säg så här, säger han och låter som fotbollens förbundskapten Tommy Söderberg, det är mycket som är jämförbart mellan Norrfällsviken och Puttom. Men här är allt tre gånger större.
Edblom säger:
Nu är mycket satt i sjön och båten flyter. Den har inte bara styrfart utan förlig vind. Det ser så lovande ut att vi beslutat att inte ha något styrelsemöte i sommar.
Ord som förmodligen gör mer än en golfstyrelse avundsjuk.
När det blev klart att Peter Forsberg hade planer på att bygga golfbana var det många golfare i Örnsköldsvik som såg Puttoms framtid på näthinnan. I de flesta fall tonade en dyster bild upp sig.
Och det är klart att Veckefjärdens GC kommer att få konsekvenser för Puttom, men exakt vilka det blir är på tok för tidigt att säga.
Vi väntar och ser vad som händer, säger Calle. Nästa sommar, när 18-hålsbanan ska vara spelbar på Veckefjärden, kanske vi bättre kan se hur många av våra medlemmar som försvinner dit.
I dagsläget är medlemsboken mer än full på Puttom. Klubbens försöker hålla siffran vid 1 300, och det är många som trycker på. Efter sommarens sista intagning räknar Calle med att cirka 200 kommer att vara kvar som köande.
Vi gör vad vi kan för att alla ska trivas så fort de kommer till den här banan, men alla kan inte alltid få spela på just den tid de önskar.
När det gäller Veckefjärden och deras verksamhet får man förstå dem. De är en exklusiv klubb för exklusiva medlemmar, och de begränsar antalet spelare och greenfeegäster.
Sedan flera år finns planer på att expandera på Puttom. Nio håll till skulle behövas för att inte drabbas av köer på banan.
Även här tar vi det lugnt, säger Calle. Inget mer än förprojektering genomförs förrän vi vet vad som händer i framtiden.
Det är väldigt stora summor det handlar om. På Veckefjärden blev sju miljoner felräkningspengar för Peter Forsberg.

HASSE TAVÉR

Mer läsning

Annons