Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Problem med bilen – ändå leder Sjöberg RS-cupen

Örnsköldsvik. RS-cupen i rally inleddes i helgen med tävlingar i Sundsvall och Härnösand. Bäst av förarna från Ö-viks Motorklubb lyckades Patrik Sjöberg. Han leder cupen totalt bland de tvåhjulsdrivna.

Annons

I lördags körde man en backtävling på asfalt i Sundsvall. Tre ÖMK:are fanns på startlinjen.
Jörgen Eriksson i en Golf GTI slutade på tredjeplats bland sex startande i klassen Ekonomi. Roger Westin blev tvåa i den fyrhjulsdrivna klassen som hade samlat tre bilar. Han rattar en Audi S2.
I Grupp H deltog 13 bilar. Patrik Sjöberg hamnade på tredje plats.
Jag gillar att åka på asfalt. Jag hade tagit hem det om jag inte haft servo- och bromsproblem, berättar Patrik.
Servostyrningen la av under det första av tre åk. I andra åket började bromsarna krångla. Något som inträffat tidigare på säsongen också. Patrik fick dock ändå till ett kanonåk i den tredje och sista omgången, då han slog slutsegraren med sex sekunder.

HITTADE FELET
Patrik och hans mekaniker hittade problemet med bromsarna på lördagkväll.
I söndags tävlade man i Härnösand. Man körde en åtta kilometersbana två gånger. Underlaget var grus och 70 bilar kom till start.
Roger Westin körde in på sjätteplats bland sju startande. I Ekonomi stod 13 bilar på startlinjen. Per Nordgren i sin Volvo 740 börjar bli mer van med sin nya bil. Han blev fyra och i samma klass hittade vi Jörgen Eriksson på sjunde plats.
Patrik Sjöberg tog andra platsen. Han fick se sig slagen av hemmaåkaren Tommy Ström i en Toyota Corolla. 18 bilar deltog i Grupp H. Patrik var distanserad med fem sekunder.
I samma klass hade Jan Hållander oturen att få problem med växellådan på första sträckan. Han tappade tid, men var bra med i andra åket och slutade elva.
Jag bommade lite i ett vägbyte, det var allt, men jag hade ändå inte besegrat Tommy som har en snabb bil och han är van vid vägarna, sa Patrik Sjöberg.

SÖREN HÄGGKVIST

Mer läsning

Annons