Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Premiärvinst på straffar för Ulvön

/
  • Tobias Forsbergs Ulvö Hockey vann premiären mot Husum, men det behövdes straffar för att skilja lagen åt.

Det bjöds på ett prestigeladdat derby och förmodat toppmöte redan i premiären när Ulvö Hockey tog emot Husum i hockeytvåan.

Annons

Två lag som lade beslag på de två första platserna i division 2 hockeyn under den förra säsongen. Och det blev jämnt även i fredagskvällens premiärfight i Fjällräven.

Efter storspel av Kalle Norberg i målet kunde dock Ulvö gå ifrån till en 3-0 ledning i den andra perioden. Knappast motiverat sett till matchbilden så långt eftersom Husum speciellt i den första perioden var det bättre laget. Husum fick dock till slut hål på Norbergs målnolla och kunde till slut gå ikapp till 4-4 i den tredje perioden där hemmalaget drog på sig en hel del utvisningar. Kvitteringspucken 4-4 slogs in av Jesper Persson efter 19.41 i den tredje perioden. Efter en mållös förlängning avgjorde sedan Håkan Berglund för Ulvön på en riktigt läcker slagen straff.

– Jag är nöjd med två poäng som matchen gestaltade sig, men vi måste spela bättre i tre perioder, nu var det bara den andra som var riktigt bra, summerade Ulvötränaren Mikael Lundmark.

Höga Kusten och Lugnvik slog sina påsar ihop inför den här säsongen och att döma av premiären mot Team Härnösand blir laget att räkna med i vinter.

– Ja, vi gör en riktigt bra premiär där jag framför allt är nöjd med försvarsspelet och omställningsspelet där vi visade bett i skridskoåkningen, sa tränaren Tommy Sjölund efter 8-4 segern.

I premiäromgångens tredje match kom Nyland som gick till division 1-kval förra säsongen något överraskande till korta mot Öviks J 20 som vann med klara 6-2.

– Hoppas det här fungerar som en väckarklocka för oss, vi var inte riktigt beredda samtidigt som Övik var överraskande bra, med riktigt vass skridskoåkning och det kommer nog flera lag att få erfara den här säsongen, sa Peter Myhrén i Nyland.

MATCHFAKTA DIVISION 2 NORRA C

Ulvö Hockey-Husum 5-4 eft str (1-0, 2-2, 1-2, 0-0, 1-0)

U: Anton Nyberg, Jonas Ahnlund, Johan Dahlberg, Jonas Norberg, Håkan Berglund. H: Jacob Ivarsson 2, Simon Sjödin, Jesper Persson

HKH/Lugnvik-Team Härnösand 8-4 (2-0, 3-2, 3-2)

H: Christian Lundin 2, Filip Engström, Fredrik Nordin, Niklas Sjöund, Fredrik Eriksson, Joakim Strindlund, Johannes Sjölund. T: Erik Norberg, Pelle Östberg, Patrik Östlund, Robin Engstrand

Nyland-Övik J20 2-6 (1-3, 1-3, 0-0)

N: Andreas Andersson, Jacob Svedin. Ö: Jonas Sandberg 2, Oskar Nilsson 2, Mattias Arnmark, Mattias Jonsson

Mer läsning

Annons