Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Populär våruppvisning

Örnsköldsvik. Inför en fullsatt sporthall framförde Örnsköldsviks Gymnastikklubb i går kväll sin våruppvisning. Årets tema var Astrid Lindgren.

Annons

Vi har tränat hela våren på det här programmet, säger Olivia Öberg.
Tillsammans med sin grupp Comets som tränar cheerleading visade hon akrobatik på hög nivå.
I cheerleadning är det viktigt att man vet var man har kroppen, menar Sara Knutsson, tränare för flickorna.
Trots att medlemmarna i truppen bara är 9-12 år gamla har de tränat i ett par år. Dans, kondition och akrobatik är viktiga ingredienser om man vill bli bra på cheerleading.
Förutom cheerleading fick publiken även se gymnastikklubbens RG-stjärna Eva Jonsson, som framförde två program: boll och tunnband. Publiken satt stilla av andäktighet. Eva Jonsson har säkert inspirerat många flickor och pojkar att börja med rytmisk gymnastik.
De lite mindre barnen gjorde bland annat ett program av tonerna till världens bästa Karlsson. Tjugo barn utklädda till små Karlsson gjorde en fantastisk uppvisning.
Therese Larsson, 13, är ett av klubbens framtidshopp, som kanske kommer att axla Eva Jonssons mantel om ett par år, gjorde två uppvisningar med käglor och boll.
Det är i trettonårsåldern man kan se de blivande begåvningarna, säger Tatiana Milchakova, tränare till bland annat Eva Jonsson.
Men för att lyckas i gymnastik behöver man förutom rätt kroppsbyggnad mycket tålamod och vara beredskap att offra mycket fritid i väntan på framgångarna. Kanske får vi se någon som var med igår kväll på prispallarna framöver. MARIE WALLNER

SPORTEN

Mer läsning

Annons