Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Poäng till Övik för prestationen

/
  • En riktigt bra och underhållande match var det mellan Örnsköldsvik och topplaget Sundsvall där gästerna till slut vann med 4-1.

Tidigare i höst tog Örnsköldsvik Hockey säsongens första trepoängare på bortais mot Sundsvall.

I returen i Skyttishallen blev det inga poäng i protokollet för Örnsköldsvik, men tränaren Mikael Sundell hade i alla fall en poäng i det han konstaterade efteråt:

Annons

– Ibland måste man skilja på prestation och resultat. Jag tycker att vi gör en bra match trots att vi förlorar, summerade Sundell helt riktigt efteråt.

Örnsköldsvik Hockey öppnade matchen riktigt bra och spelade en fartfylld och frejdig ishockey som borde resultera ti ett bättre resultat för hemmalaget än 1-1 som de hade med sig in i första pausen.

– Särskilt i början höll vi en hög nivå i spelet med bra fart och pucktempo. Därför kändes det lite surt också när de fick o-1 i början.

– Men vi kom tillbaka bra och som sagt, första perioden är kanske vår bästa i hela matchen.

Örnsköldsvik hade en bra period i inledning av andra, men sedan släppte de lite på positionerna och då högg Sundsvallsspelarna direkt:

– Sundsvall fick fler lägen för sina snabba spelvändningar och det är man riktigt bra på. Särskilt när de kommer fram i mitten.

Men det var inte förrän i periodens slutminuter som Sundsvall återtog ledningen och det gjorde man när Örnsköldsvik hade två spelare utvisade.

Sundsvall behövde bara 11 sekunder i spel fem–mot–tre innan det ringde bakom Hugo Edlund i hemmakassen. Gästerna var överlag bra i spel i power play och riktigt tunga att möta för Örnsköldsvik när de fick kontroll och ställde upp i anfallszon.

Tyvärr för Örnsköldsvik fick Sundsvall ett, som det såg ut från läktarplats i alla fall, ett lättvindigt mål fram till 3-1 och uppförsbacken blev tyngre för hemmalaget.

– Vi hade chansen när vi fick spela fem–mot–tre under en period i sista, men lite trist att vi inte kunde förvalta det läget bättre, sa Sundell som fick se gästerna fastställa slutresultatet i tom kasse.

Division 1 norra

Örnsköldsvik Hockey–Sundsvall Hockey 1-4 (1-1, 0-1, 0-2)

0–1 (1.34) Jens Nilsson (Fredrik Mannström/Christoffer Persson), 1-1 (17.52) Andreas Forsström (Nicklas Nordenberg/Oscar Johansson), 1-2 (36.51) Kim Lennhammer (Johan Vestin/Sebastian Selin), 1-3 (43.03) Sebastian Selin (Emil Sundqvist/Jens Nilsson), 1-4 (58.30) Linus Svedlund (Simon Lövgren/Joel Östman)

Skott: 25-37

Domare: Thomas Öberg

Publik: 128

Mer läsning

Annons