Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Plötsligt dog gulddrömmen?

ÖRNSKÖLDSVIK. Plötsligt död, då lever Färjestad i allra högsta grad.
För tredje gången på åtta slutspelsmatcher vinner guldfavoriten från Karlstad i sudden death.
Totalt 13:e vinsten på övertid den här säsongen.
Då är det inte bara tur.

Annons

Men finalserien kommer att leva länge. Det lovar Modokaptenen Pierre Hedin.
Vi föll med flaggan i topp och nu vet både vi och Förjestad att det här kommer att bli tufft.
Första finalmatchen, hemma i Kempehallen, den måste Modo vinna. Måste vinna för att det inte ska bli värmländskt guldfirande i Karlstad på lördag.

SLUMPMÅL AVGÖR
Och trots att Modo gör en fanatstisk insats i 70 minuter och 35 sekunder så är det nu Färjestad som leder den här finalserien. Ett slumpmål av Pär Bäcker i förlängningen gjorde att FBK kunde vinna med 32.
Ett slumpmål som borde få vilt kämpande Modoiter att ta semester redan på lördag kväll.
Glöm det. Vi skapade massor av chanser, kände att vi störde Färjestad och föll på att de hade marginalerna med sig, säger PierreHedin.
Hedin har så rätt, så rätt. Modo gör en alldeles lysande fighterinsats, skakar Färjestad men faller på att de inte har rätta flytet och att de inte kom så nära Martin Gerber i FBK-kassen som de hoppades.
Å andra sidan så spelade Färjestad otroligt bra med tanke på att det var första matchen på en vecka, en match på bortais i en Kempehall med fantastsk stämning.
Det tyder på styrka. Dessutom känner FBK:arna guldvittring nu och de verkligen vill ta emot bucklan i Löfbergs Lila Arena.
Det är alltså kraftig fördel Färjestad. Inte bara för att de vann i Ö-vik, utan för hur matchen såg ut. Modo krigade, slet, störde och fick Färjestadspelarna att fundera. Men Modo fick slita oerhört hårt för en målchans och nästan offra en och annan tand för att få mål. Färjestad däremot fick vad man kalla lite förenklat, slumpmål.
Där är den stora skillnaden. Vi har riktigt vassa chanser men måste jobba stenhårt för att få in pucken. Färjestad behövde inte slita och hade marginalerna med sig, säger Pierre.
Pierre, allvarligt, vad talar för att den här finalserien inte är över redan på lördag?
Vår moral. Den är enorm. Vi kommer aldrig att ge oss. Dessutom måste väl pucken studsa vår väg någon gång under den här finalserien.
Ni skapade chanser, men man kan lugnt påstå att Martin Gerber har skaffat sig ett rejält övertag, eller hur?
Men det kan svänga fort. I Karlstad ska vi vara lite hetare på returerna. Sedan är det bara bra för oss att de tror att de ska vinna. Vi är starka.
Det är Färjestad också. Laget har nu åtta raka slutspelssegrar och är en lagmaskin utan några som helst svaga punkter. Elitseriens poängkung Ulf Söderström är skadad, men han saknades inte.
Modotränaren Jim Brithén valde att som vanligt starta med tre backpar och fyra kedjor, men coachade ganska intensivt under den andra halvan av matchen. och det som talar för en knall i Karlstad är att nyckelspelarna fortsätter visa bra form.
Andreas Pihl var en gigant i det defensiva arbetet, Pierre Hedin och Pelle Hållberg växte ju längre matchen led och Mikael Wahlberg gjorde sin bästa slutspelsmatch den här säsongen. Lägg därtill att Magnus Wernblom och Mirsolav Hlinkas visade vilja som tll och med skulle kunna skaka om FBK:are med guldvittring.

PER HÄGGLUND

Mer läsning

Annons