Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pirro något för Örebro?

Annons
Pirro något för Örebro?

Silly Season har dragit igång - ryktenas tidevarv inom svensk elithockey, detta trots att slutspelet inte ens har börjat...

Modo:s assisterande tränare Pirro Alexandersson står högst på önskelistan hos HC Örebro i den södra allsvenskan.- Tanken är att vi ska heltidsanställa Pirro. Han är ishockeymässigt ett mycket bra namn. En duktig istränare och coach som jobbat mycket med utvecklingsfrågor under åren i Modo, säger Erik Jonsson, sportchef i Örebro till Nerikes Allehanda.

När hoppas ni kunna få besked av honom?

- Snarast möjligt, men knappast förrän någon gång nästa vecka. Modo är ju i SM-slutspel och det måste vi ta hänsyn till.

r r r

Modo-centern Mikael Wahlberg är också ett namn det spekuleras kring.

Blir du kvar i Modo också nästa år, Mikael?

- Det vet jag inte. Skulle jag få ett bud från utlandet, blir det nog svårt att motstå detta. Pengarna är betydligt större där än här i elitserien, dessutom fyller jag ju 30 år och kommer aldrig till NHL. Så det gäller väl att smida medan järnet är varmt, jag har ju en bra säsong bakom mig så kanske intresset har ökat.

Men samtidigt konstaterar han:

- Modo är ju en klubb som man inte säger nej till heller...

Dessutom har Wahlberg kvar sitt hus i Gävle, där också släkt och vänner finns.

- Förr heller senare hamnar man väl i Gävle igen och rotar sig för gott.

r r r

Store tuffe backen Andreas Pihl ryktas det också om. Blir han kvar i Modo? Där har det snackats om Malmö och någon av stockholmsklubbarna. Återstår och se vart han hamnar.

r r r

Forwarden Anders Söderberg placeras ute i Europa och danske Kim Staal hyser tydligen Montreal i NHL intresse för.

r r r

SHL-cupen, träningsturneringen för lag 8-12 i elitserien, har lottats. Timrå IK får en hemma- och två bortamatcher enligt följande: Onsdag 13 mars: AIK borta (spelas i Upplands Väsby), tisdag 19 mars: Södertälje SK hemma och lördag 23 mars: Linköping borta.Tomas Frånlund

tomas.franlund@tidningen.to

Mer läsning

Annons