Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pierre borta sex veckor

ÖRNSKÖLDSVIK. Farhågorna besannades. Pierre Hedin tvingas lämna återbud till Tre Kronor och spel i Baltica Cup.
– Ledbandet i högertummen är av och måste opereras, säger Modos läkare Göran Thorén.

Annons

När landslagstruppen presenterades i måndags var allt upplagt för att strävsamma backparet Pierre Hedin/Per Hållberg skulle få kampera ihop även i blågult. Jesper Mattsons våldsamma slashing i matchen Modo-Mif gör att detta tills vidare stannar vid en dröm.
Synd. Det hade verkligen varit en speciell grej att få spela i landslaget med Per, eftersom vi har följts åt hela karriären, säger Pierre Hedin (bilden).
Modobacken opereras i dag på handkirurgen vid Universitetssjukhuset i Umeå, och blir borta från spel i sex till åtta veckor. Vill det sig illa kan comebacken dröja tre månader.
Jag kan underhålla konditionen under tiden, men visst blir det jobbigt att stå vid sidan, säger han.
Pierre Hedin har hittills varit relativt förskonad från skador. Värst hittills: en smäll på knät i sista matchen av fjolårets Baltica Cup.
Men då behövde jag bara vila tre matcher, minns Hedin.
Syndaren Jesper Mattsson klarade sig till hemmalägrets och publikens förtret från sin förseelse utan så mycket som en tvåminutersutvisning. Något efterräkning är heller inte aktuell. Modos läkare Göran Thorén kommer inte att anmäla Mattsson till hockeyförbundets disciplinnämnd.
Nej, jag har inte diskuterat det här med Pierre, men tanken har inte ens slagit mig, säger han.
Att brott bestraffas retroaktivt hör inte till vanligheterna. Tidigare i höst stängdes dock Brynäs Henrik Rehnberg av i tre matcher, sedan Timrås läkare anmält hans fula rapp på TIK:s Viktor Wallin.
Visst är det onödigt att spelarna tar i som de gör, men Jesper Mattssons grej var inte precis något överfall. Slaget träffade olyckligt, säger Thorén som är mer kritisk till Tomas Sandströms klubbföring.
Han hade några värre slag i tisdags. Skillnaden var att de träffade lyckligt.

GUSTAF HÖÖK

Mer läsning

Annons