Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Petter till riksfinal

/

Han har haft ett mål för ögonen, Härnösandssimmaren Petter Vosveld-Norén: riksfinalen i Sum-Sim.
Och visst grejade 14-åringen det, som ende ångermanlänning är han klar för final.

Annons

– Det är 200 meter bröstsim som gällt för honom, det är hans paradgren och vad han varit fokuserad på under hela höstn, säger Dennis Flinkfelt, som tränar honom tillsammans med Marlene Olsson.

När regionfinalerna avgjordes i Härnösands simhall, visade Petter framfötterna.

– Killen är väl så bra i fritt, framför allt över 400 meter, men för hans åldersgrupp finns inte den grenen, utan Petter får vänta på det i ytterligare ett år.

När Härnösim avgjordes tidigare i höstas noterade Petter tiden 2,52, därefter sänkte han till 2,42. Vilket var nytt personbästa. Nu i helgen blev det ytterligare en rekordsänkning med sju sekunder. Till 2,35.

– Den tiden räcker till en åttonde plats i hela Sverige, vilket är imponerande. Det finns mycket utveckling hos Petter och han kan bli riktigt, riktigt duktig. Naturligtvis tränar han mer än genomsnittet av alla 14-åringar, men vi i Härnösands SS tar det gärna lite försiktigt och vill att våra simmare utvecklas i lugn och ro och inte bränner ut sig. Klubben ser saker i lite längre perspektiv.

Beskriv Petter som simmare, Dennis?

– Han har en enorm fysisk och är skapt som en simmare ska vara, killen är lång och har naturliga förutsättningar. Dessutom har Petter det rätta psyket som krävs för att satsa hårt. Trots att han är 14 år har han en mogen inställning till sin idrott. Precis de egenskaper som kännetecknar en duktig idrottare.

Finalerna avgörs i Stockholm den andra helgen i december.

Mer läsning

Annons