Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Petter Rönnquist: ”Jag tycker synd om Tobbe”

ÖRNSKÖLDSVIK. En bekant är tillbaka i Frölunda-kassen.
Petter Rönnquist vaktar
målet i kvällens tredje semifinalrysare – och passar på att försvara sin bänkade kollega
i Modo:
– Jag tycker synd om Tobbe.

Annons

Efter unge succékeepern Henrik Lundqvists mindre lycka i söndags väljer Frölunda-tränaren Conny Evensson att satsa på ett mer rutinerat kort. Förre Modo-målvakten Petter Rönnquist ska göra allt för att förstöra kvällen för Modoiterna.
En semifinal mot Modo i Kempehallen. Det kan inte bli så mycket bättre, säger Petter, flinar brett och kliar sig i sitt slutspelsskägg.
Han stortrivs i Frölunda och i Göteborg och kan mycket väl tänka sig att stanna i klubben i flera år framåt.

KLOKT OCH OKLOKT
Jag är i och för sig aldrig främmande för att röra på mig, men visst kan jag tänka mig att stanna flera säsonger i Frölunda. Här blir jag dessutom stimulerad av konkurrensen från Henke och det var länge sedan det var på det viset.
Ryggen är fräsch, han är heltänd inför kvällens möte och tycker självklart att målvaktsbytet var ett klokt beslut. Det tycker han däremot inte då det gäller Modo.
Jag förstår inte hur folk kunde påstå att Tobias gjorde en dålig match i Göteborg. Han fick 50 skott på sig och räddade laget flera gånger. Men drevet går när journalister hakar på varandra och när till och med Pirro Alexandersson och Jim Brithén ansåg att han var mindre lyckad begriper jag ingenting, säger Petter och fortsätter:
Ibland undrar jag om vi har sett samma match. Jag gratulerade Tobbe till en jätteinsats efter matchen i Scandinavium. Sedan får jag läsa kritiken och då kan jag inte låta bli att tycka lite synd om honom.

VILL TYCKA SYND OM
I kväll kräver Rönnquist av sina lagkamrater att de inte bjuder Modo på målchanser av samma dignitet som fallet var i söndags. Dessutom att laget spelar betydligt tätare och alltid spelar nära Modos snabba forwards.
Det här blir en rolig match, säger Petter och flinar igen.
Och efter slutsignalen i kväll vill han tycka synd om Peter Hirsch.

ULF EKLUND

Mer läsning

Annons