Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Peter bryter tränarmallen

Sidensjö. Unga fotbollstränare är minst sagt en bristvara i Örnsköldsvik.
En som bryter mönstret är Sidensjös Peter Sundberg, 26.

Annons

Rekryteringen är alldeles för dålig på ledarsidan. Föreningarna är dåliga på att ta hand om de som slutar. Det finns många ledarämnen som man tappar bort i onödan, säger han.
Han la av som aktiv redan som 18-åring och hoppade på tränarrollen direkt. Tränade pojklag i Anundsjö under tre säsonger. Sedan coachade han Myckelgensjö lika länge. Var därefter hjälptränare åt Tommie Andersson i Själevads damlag under en säsong. Sedan i fjol har Peter haft huvudansvaret i Sidensjö.
Peter har fört upp två lag till en högre division. Myckelgensjö från sexan till femman och i fjol blev det serieseger i femman med Sidensjö.
Vad är du för typ av tränare?
Jag lägger ner mycket tid. Vissa kan man tycka att fyran är på en låg nivå, och visst
är det väl så, men det är ändå min förbannade skyldighet att som tränare gå in för uppdraget med hundra procents inställning.
Det går inte att göra något halvjobb. Det finns många yngre spelare som har ambitioner att gå uppåt, och då har tränaren ett stort ansvar.
Peter är ambitiös och har stor entusiasm.
Men just nu har jag inga ambitioner att kliva högre upp i seriesystemet. Jag vill utveckla spelare, så att de kan gå vidare. Det skulle vara kul att kunna skicka någon eller några till FV.
Men visst drömmer Peter om att vinna fyran med Sidensjö. Det blir helt klart tufft, och nykomlingens målsättning är först och främst att hålla sig kvar.
Bland de nio bästa låter bättre, säger Peter och skrattar.
Vad har då Peter för fotbollsfilosofi?
Jag har länge tyckt att det mest varit sparka och spring i fyran, för mycket chansspel. Jag vill att det ska spelas fotboll. Det har blivit bättre, och i år tror jag att det blir ännu bättre.


SÖREN HÄGGKVIST

Mer läsning

Annons