Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Peo ser på SCA-cupenmed blandade känslor

Annons
Peo ser på SCA-cupen

med blandade känslorPå fredag drar SCA-cupen igång för Timrå, en cup som tränaren Peo Larsson ser på med olika känslor...

- Planeringsmässigt kommer den väl inte hundraprocentigt rätt för oss. Men vi är ju skyldiga att ställa upp. Dels för att det här är på hemmaplan, sedan har vi ju vunnit cupen tre år i rad.Björklöven på fredag, Sundsvall Hockey dagen efter och första på söndag intressant elitseriemotståndare i form av nykomlingen Södertälje med flera intressanta nyförvärv som Peter Popovic, Peter Larsson och Juha Lind.

- Vi kommer att köra med ett blandlag under dom två första matcherna. Så där har ett par av juniorerna chansen att visa framfötterna. Sedan får ett par av spelarna dessutom tillfälle att vila eftersom en del är lite slitna.

Mot Södertälje mönstrar Peo i alla fall bästa tänkbara lag.

- Sett till vad vi uträttat hittills i träningsmatchandet måste jag vara nöjd.

Peo har på sistone sett att konsten att spela på resultatet, samt agerandet i boxplay fungerat förträffligt.

- Men vi har ännu inte börjat nöta in powerplayliret, men det ska nog också gå fint. Det har faktiskt sett riktigt hyfsat ut.

Vad är du mest tillfreds med?

- Hur nyförvärven smält in i klubben, vi har blivit en homogen grupp, ett lag utan några stjärnor.

Är det något du inte är nöjd med?

- Jag försöker låta bli att tänka i negativa banor, möjligt att det blivit någon träningsmatch för mycket. Men i det fallet säger jag att det k a n s k e är så.

Larsson säger kanske, för det flitiga matchandet har gett honom goda möjligheter att lufta hela manskapet och det har han gjort, gode Peo.

- Vi har kört med fyra hela femmor hela tiden.

Hur ser du på klubbens nya spelare?

- Vad dom etablerade går det hade vi koll på, däremot har killar som Mikael Simons, Viktor Wallin och David Halvardsson överraskat stort på mig. Samtliga har redan nu visat att dom duger gott i elitserien. Precis som inför fjolåret har klubben lyckats bra med nyförvärven och det känns tryggt.

På skadesidan är det lugnt, backen Robert Jindrich hade ont i ryggen vid den sista träningen och kanske är han ett frågetecken till SCA-cupen. Men det återstår att se.

Att jämföra en upplaga med en annan är inte det lättaste. Inte före seriespelet i alla fall. Men Peo Larsson gör ett försök.

- Ifjol tränade vi för att vara toppade till seriestarten, det har vi inte gjort i år. Men en sak kan jag redan nu lova, årets Timrå blir betydligt tyngre och kommer att lira med betydligt mera kraft än förra årets upplaga.tomas franlund@tidningen.to

Mer läsning

Annons