Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pelle siktar på en SM-medalj

Annons
Pelle siktar på en SM-medalj

Från onsdag till lördag avgörs alpina SM för äldre juniorer i Skulebacken. Hemmahoppet och Brännans alpinas Pehr "Pelle" Johansson åker till Docksta för att hämta medaljer.

- Även om det är hård konkurrens, så siktar jag på en pallplats i någon av disciplinerna, säger Pelle.Pelle går fjärde och sista året på skidgymnasiet i Tärnaby, där han har utvecklats till en mer komplett slalomåkare.

Den regelbundna träningen med bra tränare och hög snökvalité i de tuffa pisterna är de främsta orsakerna till denna utveckling.

Pelle har en fin vinter bakom sig med idel tio-i-topp placeringar i ett flertal FIS-tävlingar, så han ser endast positivt på att tävlingen körs på hemmaplan®.

- Ja, det blir skoj. Det här ju nästan som min hemmabacke då jag har tränat mycket här och så är det ju nära för familjen och vänner, myser Pelle.

Pelle är en utpräglad slalomåkare, och är en av de verkliga favoriterna till att stå överst på pallen i både storslalom och slalom.

I fartgrenarna har inte Pelle haft lika stor framgång i vinter och har därför inga större förhoppningar i dagens störtlopp och morgondagens super-G.

- Super-G och störtlopp är inget för mig, men jag ställer upp bara för att jag tycker det är en rolig grej, avslöjar han. Men på fredag och lördag så ska jag förhoppningsvis visa alla att jag är i god form.

Att man som amatör tycker det låter både dyrt och bökigt att ha ett par skidor för varje disciplin, så är det för Pelle lika naturligt som att dricka must på julafton.

- Ja, jag har några sponsorer som gör det möjligt för mig att åka på riktigt bra skidor, det är viktigt för det är stor skillnad på skidor och skidor.

Han förklarar att de skidor vi ser i butikerna inte alls är av samma kvalité som de skidor han erbjuds av sina sponsorer. Även om de har samma färg och layout så är konstruktionen och hårdheten helt annorlunda.

När vi frågar Pelle om han har några tips inför helgen, så säger han att vi ska hålla ögonen på Niklas Rainer som tävlar för IFK Borlänge.

- Han är en jättefavorit i storslalomen. Han har vunnit i Europacupen och slagit många duktiga norrmän. Men det finns många andra duktiga åkare som har goda chanser - och i den gruppen ingår även jag.

- Jag vet vad jag kan och vet vad som krävs för att krossa Skulebacken...

Fredrik Hagberg

Mer läsning

Annons