Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Patrik Bergman flyttar hem igen

Annons
Patrik Bergman flyttar hem igen

Efter ett par år i exil i den kungliga huvudstaden, har nu den spelskicklige Patrik Bergman, 29, bestämt sig för att flytta hem till Härnösand igen.

Efter sommaruppehållet kommer han att förstärka IFK/Moffes division IV-lag är det tänkt.Patrik Bergman inledde sin fotbollskarriär i IFK Härnösand redan som knatte och A-lagsdebut i division IV gjorde han så tidigt som vid 15 års ålder.

Men Patrik hann även med flera division III-säsonger i Älandsbro och Älgarna, innan han för några år sedan tog beslutet att lämna Härnösand.

- Det är ju kul att prova på något annat också, men nu känns det som om man kan det här, säger Patrik till TÅ-sporten.

- Man går ju inte på fler evenemang här än hemma - snarare tvärtom...

Fotbollsmässigt har docvk Patrik fått en rejäl kick.

- Helt klart. När jag anslöt till Segeltorps första träningar blev man först lite chockad över den konkurrens som finns härnere. Det kom 25 grabbar som gav allt på varje träning för att imponera på tränaren och därmed spela till sig en plats i truppen.

- Men samtidigt sporrade det mig att ge lite extra även jag, och på det viset känner jag att jag är en bättre fotbollsspelare nu än när jag lämnade Härnösand.

Just klubben Segeltorp är värt ett extra omnämnande. Under förra säsongen korades de nämligen till Stockholms mest suveräna lag.

- Visserligen vann Hammarby SM-guld, men vi blev också ordentliget uppmärksammade eftersom vi spelade igenom hela serien utan poängförlust, berättar Patrik.

Fjorton raka segrar och fantastiska 72-14 i målskillnad i division VI D.

ï Och det vill du lämna?

- Ja, har man hemlängtan så har man. Men jag kommer i alla fall att spela vårsäsongen härnere med Segeltorp i division V, sedan blir det spel uppe i Härnösand.

ï Varför just IFK/Moffe? Det fanns väl fler intressenter med i bilden?

- Jodå. Men det känns på något vis rätt att avsluta i samma klubb som man en gång började lira i.

- Cirkeln blir liksom sluten då, garvar Patrik.

Men de som garvar både högst och längst är nog IFK/Moffe.

En spelare som Patrik Bergman är rena drömmen för en lagbyggare. Med sitt spelsinne, bollteknik och numera även rejäla närkampsspel kommer han att vara den spindel i lagnätet som IFK/Moffe verkligen saknade ifjol.

En naturlig ledare både på och vid sidan av planen.

Så grattis, IFK/Moffe.

I föskott alltså. Födelsedagen blir ju först efter sommaruppehållet...

Jens Näsman

Mer läsning

Annons