Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

På väg mot OS?

ÖRNSKÖLDSVIK. Natten till i går ställde Peter Forsberg väckarklockan.
Tidigt.
Resan handlar om framtiden

Annons

Det fortsätter att hagla spekulationer kring Peter Forsbergs fortsätta ishockeykarriär och så länge huvudpersonen väljer att tiga stannar det mesta kring, just det, spekulationer.
Han har tränat två ispass om dagen de senaste två veckorna, säger en källa till ÖA-sporten.
Han har inte tränat på is, bara testat att åka skridskor, säger en annan.
Några talar om att han är i kanonform och fullt inställd på att göra comeback i Colorado Avalanche - och ansluta till OS-truppen i god tid till OS-premiären mot Kanada den 15 februari.
Andra om att han själv inte vet fortsättningen på den här historien. Inte vet om han kan fortsätta i NHL, inte vet om han kan spela OS, inte vet om han ens kan fortsätta att spela ishockey och istället reser till sin arbetsgivare i Nordamerika för att fatta ett gemensamt beslut om framtiden.

INTE PÅ LATSIDAN
Meningarna, gissningarna, spekulationerna går tydligt isär.
Därför håller vi oss till fakta.
Sedan mitten av september, då Peter Forsberg offentliggjorde sitt "Time out-beslut, har inte legat på latsidan. Under sin långa vistelse i Örnsköldsvik har han regelbundet ägnat tid till träning. Oavsett hans besök i hockeyrinken är han alltså i god fysisk form och tränade nyligen brottning i Örnsköldsvik med inte mindre än OS-brottaren Martin Lidberg.
Tidigt igår morse klev han ombord på fakirplanet 06.05 från Örnsköldsviks Flygplats. Han landade en timme senare på Arlanda, tog sig snabbt till utrikeshallen där han stämt möte med sin agent, Kay Wieståhl.
Drygt två timmar senare flög duon till Frankfurt och vid lunchtid i går lyfte Lufthansas Flight 446 med destination Denver, Colorado. Med Peter Forsberg ombord.
Enligt vad ÖA-sporten erfar kommer han att berätta den närmaste fortsättningen på Foppa-storyn onsdag morgon, Denver-tid. Eller möjligen på kvällen i anslutning till Colorados hemmamatch mot Chicago.
Då kommer beskedet alla väntar på. Då säger Peter, och organisationen runt honom, ja eller nej till Avalanche och ja eller nej till Tre Kronor och OS i Salt Lake City.

INGET SLUTDATUM
Tre Kronors ledning har haft fortlöpande kontakt med Forsberg.
Vi har inte satt upp något slutdatum för ett besked, säger Tre Kronors general manager Anders Hedberg till Tidningarnas Telegrambyrå.
Den 25 januari skickar Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) in den slutgiltiga truppen, men mot uppvisande av läkarintyg kan ändringar i truppen göras fram till 14 februari.
Korten på bordet är på väg att läggas ut. Men innan dess kan ÖA avslöja att Peter inte planerar att återvända till Sverige och Örnsköldsvik förrän om drygt fyra månader. Närmare bestämt den 16 maj. Slutsatsen av det får var och en dra.

ULF EKLUND

Mer läsning

Annons