Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

På Bollsta IP verkar det som för(oav)gjort

Annons
På Bollsta IP verkar det som för(oav)gjort

Hur kunde ni missa den här trepoängaren, Bollsta?

Klara 3-0, när tio minuter återstod förvandlades till 3-3 vid full tid, och IFK H-sand/Moffe hade bara att tacka och ta emot den poäng, som så generöst bjöds ut.- Den här matchen var säsongen i ett nötskal, ingenting går med oss, fastslog BIK-tränaren Tomas Pitkänen.

- Men det är ju också så, att en match varar i 90 minuter, fortsatte han.

Mot ett krampaktigt och viljelöst H-sand/Moffe fick Bollsta utrymme för såväl spel som idéer, och redan från avspark tog hemmagrabbarna hand om taktpinnen och anslog en vägvinnande melodi. Det blev också snabbt resultat i målprotokollet, eftersom Micke Westerberg mycket elegant nickade in 1-0 på Johan Erikssons vänsterinlägg i den 12:e minuten.

Gästerna hade stora svårigheter att få till stånd något konstruktivt, och även om man i den första halvlekens senare del fick bättre ordning på mitten, så betydde det ingen större effektivitet framåt.

Efter pausvilan dominerade Bollsta med eftertryck tillställningen och skapade också chanser i ett inte mer eller mindre splittrat gästförsvar. Som när Marcus Jössund hur kallt som helst snurrade bort den ene försvararen efter den andre och sedan rullade in 2-0 i tomt mål. Samme Jössund visade en kvart senare härlig teknik och känsla och lobbade in 3-0, och saken borde ha varit klar.

De sista tio minuterna av matchen blev mardrömslik för Bollsta. Först fick Tobias Svensson en gratischans, när Bollstas uteförsvar och Andreas Wikner i målet hade dålig kontakt, och det stod 3-1. Sju minuter senare lyrade Jonnie Jansson en frispark från mittplan direkt i mål, och i den absolut sista matchminuten kvitterade Tobias Svensson på straff, sedan Andreas Gradin ägnat sig åt tröjdragning.

Bollsta gjorde, trots allt, ett gott intryck så länge man höll nollan, det var variation och flyt i spelet, och det skapades ett flertal målchanser. När nollan sprack förvandlades det hela till hönsgård.

Jörgen Bylund var stabil i defensiven, och Andreas Gradin var alert, särskilt före pausen. På mitten var John Hellström i en klass för sig, outtröttlig och med blick för spelet. Där fanns också Johan Eriksson i en framträdande roll. Längst fram lyfter vi fram Marcus Jössund, en riktig lirare.

IFK H-sand/Moffe var en blek upplevelse mot bakgrund av tabellplaceringen. Geistlöst och andefattigt blev intrycket. Tränaren Peter Byström är inne på samma linje:

- Det här var hemskt dåligt. Bollsta var bättre, och vi hade tur som fick med oss en poäng. Men så här har det sett ut sedan kvalchansen försvann.

ï Kände du igen någon i laget?

- Nej, inte en enda!

Arne StenbergBollsta-IFK Härnösand/Moffe 3-3 (1-0)

Målen: 1-0 (12) Micke Westerberg 2-0 (55) Marcus Jössund 3-0 (71) Marcus Jössund) 3-1 (80) Tobias Svensson 3-2 (87) Jonnie Jansson 3-3 (90) Tobias Svensson, straff

Hörnor: 1-8

Varningar: Micke Westerberg, Bollsta, Henrik Thunberg, IFK H-sand/Moffe

Domare: Sven-Olov Byström, Ö-vik

Publik: 40

Mer läsning

Annons