Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ovisst derby i hockeyettan

/
  • Örnsköldsvik vann senast mot Sollefteå efter ett straffavgörande. Foto: Jennie Sundberg/arkiv
  • Sollefteå har dock inte förlorat under ordinarie matchtid den här säsongen. Foto: Stefan Sundkvist/arkiv

Halva serien spelad och såväl Örnsköldsvik som Sollefteå slåss för tillfället om den sjätte och sista biljetten som leder fram till playoff spel.
Båda lagen har 34 poäng och onsdagkväll möts de i Skyttishallen.

Annons

– Vi vill se det som vilken match som helst för att vibbarna inte ska vända mot andra parametrar, säger Mikael Sundell i Örnsköldsvik.

– En rolig och speciell match för många inblandade. Vi har ju flera spelare i respektive lag som känner varandra och det är klart att då blir det lite speciellt också, menar Lars Karlin i Sollefteå.

Örnsköldsvik och Sollefteå har mötts tre gånger den här säsongen. Sollefteå har två vinster via 2-1 i DM och 1-0 i serien. Senast det begav sig vann Örnsköldsvik efter straffar.

– Sollefteå spelar med en väldigt tät defensiv, har bra målvakter som ofta räddar första skottet och då har det varit svårt för oss. Jag hoppas att vi hittar en nyckel för att lösa det där, men jag tror i alla fall att det kommer att bli väldigt jämnt igen, fortsätter Sundell.

– Små marginaler har avgjort hittills och den här matchen blir nog inget undantag. Men jag tror ändå att vi har ett litet mentalt övertag på dem genom att vi än så länge inte förlorat under ordinarie match, menar Karlin.

Såväl Örnsköldsvik som Sollefteå har haft småskavanker och sjukdomar i truppen på sistone och varken tränare Sundell eller Karlin vill spekulera i hur deras trupper formeras i Skyttishallen:

– Vi saknade ordinarie centrar senast mot Östersund, men jag hoppas att de kommer tillbaka och är redo för spel.

– Vi avvaktar sista träningen, förhoppningen är dock att jag för första gången den här säsongen ska ha alla spelare tillgängliga inklusive Marcus Erlander som ännu inte spelat en match.

Kul och spännande med ett nytt derby, däremot trist att matchen infaller samma kväll som Modo spelar hemma i Fjällräven Center mot Frölunda.

– Det är olyckligt, medger också sportchefen i Örnsköldsvik Tommy Pettersson.

Örnsköldsvik Hockey har inte haft någon rusning av publik till sina hemmamatcher direkt, och den här hockey-krocken bidrar knappast till att förbättra publiksnittet i Skyttishallen.

XXX

Ett spektakulärt nyförvärv, i och för sig på korttidskontrakt över tre matcher, har seriekollegan Brunflo gjort lagom till derbyt mot Östersund. De har lånat in målvakten Michael Flückiger från schweiziska toppklubben Lugano. Flückiger behöver matchträning efter skada och via olika kontakter har Brunflo lyckats knyta till sig denne meriterade målvakt.

Mer läsning

Annons